Noua secție de oncologie a SJU Bistrița va fi inaugurată vineri, 30 septembrie, ora 12.00. La eveniment va fi prezent și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Investiția în reabilitarea și modernizarea complexului de pe strada Ghinzii se ridică la circa 3,2 milioane de lei (aproximativ 630.000 de euro), bani care provin din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit proiectului, sunt prevăzute lucrări de consolidare și restaurare a elementelor de structură ale clădirilor, precum și lucrări de reabilitare termică integrală a fațadelor, planșeelor și interioarelor. În plus, se refac integral instalațiile electrice, termice și sanitare și se înlocuiește tâmplăria interioară, clădirea principală urmând să fie dotată și cu lift.

 

”La finalul acestei luni, pe 30 septembrie, inaugurăm și secția externă a spitalului de pe strada Ghinzii, unde vom muta Secția de Oncologie. Aici avem o bijuterie de secție. Lucrările sunt aproape de finalizare și vom oferi cele mai bune condiții celor care, din păcate, se confruntă cu o afecțiune din sfera oncologică”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, la Conferința de alegeri a Organizației Pensionarilor Social-Democrați Bistrița-Năsăud”, a spus Radu Moldovan la începutul lunii septembrie.

 

De execuția lucrărilor de reabilitare a clădirilor din acest complex s-a ocupat asocierea dintre Inst-Nistor SRL (lider de asociere) și Kes Business SRL, aceeași asociere care a executat și lucrările de reabilitare termică la secțiile externe ale spitalului de pe strada Alba Iulia.

 

În ceea ce privește Secția de Oncologie, aceasta a funcționat în clădirea fostului hotel Krone, imobil pe care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud l-a achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița. După ce Secția de Oncologie se va muta pe strada Ghinzii, clădirea de pe Grănicerilor va fi transformată în spital de recuperare.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts