După trei ani de anchetă, dosarul de otrăvire al fostului ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a fost clasat. Vezi ce zice Doina Pană…

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a reacționat astăzi  după clasarea dosarului de otrăvire că nu mai poate să o ia de la capăt, după patru ani în care „n-a fost ușor”. Cred în justiția divină, a spus fostul ministru, care a dezvăluit că are probleme de sănătate.

„Clasarea a venit după 4 ani, dintre care doi au fost în pandemie și nu se puteau face audieri, din motive că încadrarea a fost constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor calificat și ca să fie grup infracțional organizat trebuie să fie minim trei persoane, conform Codului penal, care trebuie să acționeze coordonat. Decizia CCR de anul trecut spune că gruparea trebuie să fie constituită pe o anumită perioadă de timp, adică să nu aibă caracter ocazional. Și atunci, nemaiputând dovedi că este grup infracțional organizat, nu mai are de competența DIICOT. Eu am dreptul să fac plângere, dar, credeți-mă, să o iau de la capăt după 4 ani în care n-a fost ușor…chiar nu mai vreau. Cred în justiția divină!”, a spus Doina Pană.
În prezent, fostul deputat și fostul ministru al l Apelor și Pădurilor, Doina Pană s-a retras din viața politică dar și din viața publică.
CE S-A ÎNTÂMPLAT? După trei ani de anchetă, dosarul de otrăvire al fostului ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a fost clasat, informează EVZ.

Soluția vine după ce s-au făcut mai multe expertize la IML care au arătat că nivelul de mercur din sângele Doinei Pană era mai mare decat normalul, ba chiar au fost și audieri de martori. Culmea este că dezvăluirea a fost făcută de Gabriela Firea când a povestit despre faptul că medicii i-au găsit o sârmă de 4 cm în colon. Chiar dacă a fost clasat, Doina Pană poate cere redeschiderea anchetei în instanță. Mai ales că ea avea și o suspiciune legat de persoana care ar fi săvârșit fapta.

Ce decizie a fost luată în privința dosarului otrăvirii fostului ministru Doina Pană

„Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat un tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză, a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie, la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza ca să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii.”, a declarat Doina Pană.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts