Sorin Hangan vs Daniel Suciu: Este lipsit de realism să aveți pretenția să se facă în doi ani ceea ce n-ați făcut voi cei din PSD în 12 ani- Încă suntem în zodia „vom face”

După ce, președintele executiv interimar al PSD Bistrița, deputatul Daniel Suciu, a adus critici severe modului cum actualul Executiv al primăriei Bistrița a aplicat pentru programul ANGHEL SALIGNY, urmând să folosească peste 40 de milioane de lei în vederea construirea unui pasaj auto între strada Gării și strada Tărpiului-Industriei, viceprimarul Sorin Hangan a dat replica:

SORIN HANGAN, viceprimar Bistrița: Deoarece ați ocupat demnitatea de ministru al Dezvoltării, deși pentru puțin timp, mă așteptam să înțelegeți care este diferența dintre un pasaj pietonal și unul auto! Am renunțat la proiectul total aiuritor al fostei administrații pesediste, așa numitul “Centru Intermodal” și pentru că pe lângă cele opt milioane de euro nerambursabili mai trebuia să punem din bugetul Bistriței încă vreo șase,sau chiar mai mult cu actualizarea prețurilor. Din rațiuni practice legate de fluidizarea traficului și interconectivitatea cu Zona Industrială am decis construirea unui pasaj subteran auto care să lege Str. Gării cu str.Tărpiului și Industriei…
Finanțarea unei investiții de asemenea amploare prin programul Anghel Saligny este binevenită. Primăria Bistrița are, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, un calendar de asfaltare a străzilor din Bistrița și localitățile componente. Pe lângă banii din bugetul propriu, administrația actuală va aduce și bani naționali și europeni. E, cel puțin, lipsit de realism să aveți pretenția să se facă în doi ani ceea ce n-ați făcut dumneavoastră și colegii pesediști din fosta conducere a primăriei și din fostul Consiliu Local în 12 ani. Nu vreau să intru în niciun fel de polemică cu dl. Suciu, care, probabil, știe ceva mai bine problemele orașului Sg. Băi. De Bistrița, ne-au mandatat bistrițenii să avem noi grijă!
CE A SPUS deputatul Daniel Suciu?  
 „Încă suntem în zodia „vom face”. (…) De ce a folosit aproape toată suma din „Anghel Saligny” pentru acel pasaj subteran şi nu a apelat la fonduri europene, din moment ce ne certa pe noi că nu am folosit fonduri europene pentru CN „Liviu Rebreanu”. A luat bani guvernamentali pentru pasaj cu care se puteau închide foarte multe alte străzi din municipiul Bistriţa, în condiţiile în care avem zeci de străzi de pământ”, a spus Daniel Suciu. De asemenea, parlamentarul bistriţean s-a referit în conferința de presă de vineri, 16 septembrie,  şi la renunţarea la proiectul „Centrul Intermodal”, finanţat din fonduri europene, cu o valoare de peste 7 milioane euro, demers pentru care nu a existat vreo consultare publică.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts