Primarul Ioan Turc, prezent la ediția a doua a Forumului Orașelor Verzi din Brașov

Primarul Ioan Turc a participat la ediția a doua a Forumului Orașelor Verzi, găzduită de municipiul Brașov – cel mai mare eveniment din România dedicat sustenabilității de mediu. Aici au fost prezenți primari din țară și din străinătate (Franța, Germania, Croația, Ungaria), oameni de afaceri și experți de mediu, principalele teme dezbătute fiind independența energetică, transportul alternativ și implicarea cetățenilor în tranziția spre orașe eco.
Trebuie știut faptul că: Bistrița este finalistă a competiției European Green Leaf 2024, iar dezvoltarea durabilă a infrastructurii urbane, corelată cu protecția mediului, sunt obiective prioritare pentru administrația municipiului, sub motto-ul “Bistrița – oraș verde”.
IOAN TURC, PRIMAR: În 2021 am semnat “Green City Accord”, angajându-ne, astfel, să implementăm politicile și programele publice într-o manieră integrată. Tot din 2021, Bistrița a devenit membră a rețelei europene CIVITAS, unul dintre programele reprezentative care ajută Comisia Europeană să atingă obiectivele ambițioase în domeniul mobilității, respectiv cele ale “European Green Deal”. Concret, la Bistrița sunt în derulare proiecte menite să reducă emisiile de carbon: Linia Verde, reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, amenajarea de piste pentru cicliști cu zone de bike-sharing, transport în comun cu linii dedicate autobuzelor electrice, reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale și publice, amenajarea unui parc de panouri fotovoltaice etc.. Scopul nostru pe termen lung este ca Bistrița să înregistreze, până în anul 2050, o diminuare drastică a emisiilor de carbon, practic acesta fiind cel mai important indicator pentru un oraș fără poluare, ancorat într-un sistem bazat pe energie regenerabilă.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts