Ion Șandru: Lucrările la rețelele de apă și canal din Bistrița vor începe abia în 2023. Peste 100 de străzi au fost scoase din proiectul de extindere, pentru că nu țineau de domeniul public.

Contractul-cadru pentru Etapa a II-a a Master Planului pentru apă și canal în județul Bistrița-Năsăud cu bani ce vin din Programul Operațional Infrastructură Mare a fost semnat în 2020 dar a fost prelungit până în 2022, asta pentru că nu există aprobarea JASPERS pentru aplicație. Informația a fost confirmată de directorul general al Aquabis SA, operatorul unic de apă din BN. Șandru a explicat că proiectantul, o firmă de la București, va trebui să refacă întreaga aplicație, iar acest lucru se va întâmpla până în 15 octombrie.

Așa cum se știe, contractul-cadru a fost împărțit în 12 contracte de lucrări, trei dintre ele: 4,5 și 11 fiind deja în implementare, în timp ce alte trei contracte: C2, C3 și  C10 sunt în pregătire iar C12 va fi urcat pe 15 septembrie pe SICAP. Se caută soluții de implementare pentru celelalte 7 contracte de lucrări .

În ceea ce privește municipiul Bistrița, aici fiind vorba de contractul de lucrări doi (C2), el vizează extinderea şi reabilitarea de  reţele cu apă şi canalizare  „La Bistriţa am fi putut da drumul la licitaţie cel puţin de un an de zile dar am avut probleme cu străzile care ţin de domeniul public. A trebuit să scoatem peste 100 de străzi din aplicaţie la extindere reţele, străzi care nu aparţineau de domeniul public. Pe urmă a trebuit să obţinem din nou toate avizele pentru că expiraseră. Am depus din nou documentaţia la Primărie pentru a obţine autorizaţia de construire odată cu analiza ofertelor. (…) Lucrările vor începe anul viitor, dacă nu vor fi contestaţii, poate spre sfârşitul anului, să sperăm într-o iarnă blândă ca cea de anul trecut. Avem atât reabilitări de reţele apă şi canal, cât şi extinderi de reţele apă şi canal”, a explicat Ion Şandru.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts