Drumul Județean 172G: Nușeni – Feleac – Chiraleș a fost reabilitat. Costul total al investiției a fost de 16 milioane de lei. Primarul Lechinței, Romeo Florian prezent la eveniment

O porțiune de 10 km din Drumul Județean 172G: Nușeni-Feleac-Chiraleș a fost recepționat astăzi oficial, la eveniment fiind prezenți: președintele CJ BN, Radu Moldovan, vicepreședintele CJ BN, Ciprian Kecskes Simionca dar și cei doi primari ai căror săteni beneficiază de noua arteră: Romeo Florian de la Lechința și Ioan Mureșan de la Nușeni.

Radu Moldovan, președinte CJ BN: ”DJ 172G, cu o lungime de 10 km, este un drum foarte important și mult așteptat de oameni, dar în mod special de locuitorii din Feleac. O investiție de aproximativ 3,2 milioane euro și o lucrare de foarte bună calitate. (…) Drumul arată impecabil și mă bucur că de acum încolo oamenii din această zonă vor putea să circule în mod civilizat spre Bistrița. (…)  Mă bucur că am ajuns în această fază”.

Ciprian Kecskes Simionca, vicepreședinte CJ BN:  ”A dat dovadă de o atitudine pro-activă de-a lungul întregului proiect (n.red.- e vorba de constructor). A trecut printr-o criză extraordinar de grea referitoare la materialele de construcții și la prețul acestora, dar s-a organizat exemplar și a reușit să ducă la timp ți în termen lucrarea pe acest drum județean. Felicit supervizorul și echipa tehnică din cadrul Consiliului Județean care au fost alături de constructor și și-au dat tot interesul pentru ca acest drum să fie finalizat cât mai repede”.

Despre lucrare au mai vorbit și cei doi primari prezenți, Ioan Mureșan, respectiv Romeo Florian

Romeo Florian, primar Lechința: ” Această nouă investiție a Consiliului Județean aduce un plus de valoare proiectelor pe care le implementăm pe raza UAT Lechința. Este un drum dorit de foarte mulți dintre sătenii noștri, în special de cei din Feleac, foarte mulți dintre ei făcând naveta. Drumul deschide zona dintre Chiraleș și Feleac”.

Ioan Mureșan, primar Nușeni: ” Pentru mine ca primar, pentru locuitorii din Feleac este o zi foarte importantă, cea a finalizării unei investiții mult așteptate în zonă, una care ne ajută mult din punct de vedere economic. De această investiție ba beneficia întreaga vale a Meleșului”.

VIDEO AICI: http://https://www.facebook.com/propolitica.ro/videos/907840473952646

,,Modernizare DJ 172 G, Nușeni -Feleac- Chiraleș”- Lucrările de execuție au constat în: strat de uzură, strat de piatră spartă, strat de balast, șanțuri de pământ (7.1 km), sanțuri dalate (5.1 km), rigole ranforsate, rigole carosabile, 15 podețe tubulare, amenajarea a 16 drumuri laterale, ziduri de sprijin, amenajarea acceselor la proprietăți, parapeți metalici (1.6 km), 11 borne kilometrice, 91 borne hectometrice, marcaje rutiere, table indicatoare.

Distanță: 10 km 

Constructor: Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL- lider de asociere cu SC MIS GRUP SRL și SC DRUMSERV SA- asociați  

(lucrările de construcție) și SC LA CONSULT & DEVELOPMENT SRL (lucrările de proiectare și asistență tehnică). 

Valoarea contractului: 16.06 mil lei (3.2 mil euro)

Durata de execuție: 24 de luni (2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 20 de luni execuția lucrărilor). 

Sursa de finanțare: Fonduri Europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Garanția lucrărilor: 10 ani

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts