Bistrița: Preasfinția Sa Claudiu, prezent la Întâlnirea Eparhială a Tinerilor din cadrul Episcopiei Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Părintele Cristian Goia este noul protopop de Bistrița-Beclean și Rodna

Palatul Culturii a găzduit în această dimineață ediția a  XVII-a a Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor, cu tema: „Maria a pornit și s-a dus în grabă” . La acest eveniment a fost prezent PS Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla. Invitați au fost și prefectul Mica Oprea, subprefectul Ioan Zăgrean, primarul Ioan Turc dar și deputatul Bogdan Ivan. Întâlnirea care trebuia să aibă loc în curtea Complexului Muzeal Județean a fost mutată în sala mare a Palatului Culturii din cauza vremii neprielnice.

“, , ̦ ℎ̦ ̆ ̦̆ ̦ ̦! ̦ ℎ̦ ̆ ̦, , ̆ ̆ ̆ ̂- ”, a fost mesajul PS Claudiu.

Imnul celei de-a XVII-a ediții a Întâlnirii Eparhiale a Tinerilor, care are ca temă “Maria a pornit și s-a dus în grabă” (Lc 1,39), compus și interpretat de frații Opreanu, cunoscuți ca “Three O”, are o puternică amprentă modernă și un iz tineresc plin de energie, care, însă, nu eclipsează cu nimic mesajul creștin, ci, dimpotrivă, îl aduce mai aproape de cei pentru care a fost compus și cărora le este dedicat. Versurile evocă dorința de a răspunde iubirii lui Dumnezeu cu o iubire care se dăruiește și se manifestă astăzi și acum. Bucuria celui care crede este să răspundă acestei iubiri, să se ofere cu totul slujirii lui Dumnezeu și a fraților. La fel ca Fecioara Maria, tineri sunt invitați să facă din viața lor o cântare de laudă adusă lui Dumnezeu, îndeplinind cu smerenie și cu multă bucurie voința Celui care îi cheamă.

Precizăm faptul că: Întâlnirea are loc și pe fondul unor schimbări intervenite în conducerea unpr protopopiate, printre care și cel de Bistrița-Beclean și Rodna, unde a fost numit părintele Cristian Goia.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts