Supercom anunță că a golit si blocat platformele cu containere semi-ingropate din zonele de case din mediul urban si mediul rural, destinate pana acum colectarii deseurilor reciclabile, odata cu implementarea noului sistem de “colectare din poarta in poarta” a tuturor fractiilor de deseuri reciclabile. E vorba de 758 de platforme cu o capacitate de 3 mc. Vor ramane, insa, in operare un numar de 212 platforme cu containere semi-ingropate pentru deseuri reciclabile, aferente zonelor de blocuri din mediul urban si rural” precizează operatorul de salubritate.
Supercom SA a distribuit incepand cu luna MAI saci translucizi de culori diferite pentru mai multe tipuri de deșeuri reciclabile: fractia hartie/carton (de 240 l, albastri) si fractia sticla (de 120 l,verzi), inscriptionati cu fractia de deseu pentru care sunt destinati. ”Sunt deja trei luni de cand cele doua fractii de deseuri reciclabile, hartie/carton, respectiv sticla se ridica din fata portii, prin urmare, platformele publice din zonele de case din mediul urban si rural au fost inchise. Vor ramane, insa, in operare un numar de 212 platforme cu containere semi-ingropate pentru deseuri reciclabile, aferente zonelor de blocuri din mediul urban si rural” precizează operatorul de salubritate.
Supercom avertizează și că . ”Depozitarea deseurilor la platformele inchise este strict interzisa. In cazul in care vor exista depozitari ilegale, acele deseuri se considera abandonate, iar identificarea producătorului/deţinătorului deşeurilor si recuperarea cheltuielilor legate de curăţarea şi refacerea mediului, precum şi cele de transport, valorificare, recuperare/reciclare, sau eliminare, raman in sarcina unitatii administrativ-teritoriale” precizează operatorul, care explică într-un comunicat de presă ce se vor considera deșeuri abandonate : ”se considera deseurile reziduale și reciclabile aflate pe domeniul public, voluminoase aflate pe domeniul public și pe platformele de colectare (în afara campaniilor gratuite de colectare a acestei fracții), deșeuri din construcții și desființări (DCD) aflate pe domeniul public și pe platformele de colectare, biovegetale aflate pe domeniul public și pe platformele de colectare (în afara campaniilor gratuite de colectare a deșeurilor verzi), mixte, cu conținut din oricare din fracțiile amintite.