”Pacea Coaliției” aruncată în aer și la Bistrița. Atacuri dure la adresa primarului Ioan Turc din partea PSD. Social-democrații anunță ”apocalipsa” pe străzile din Bistrița.

”Pacea Coaliției” aruncată în aer și la Bistrița. Atacuri dure la adresa primarului Ioan Turc din partea PSD. Social-democrații anunță ”apocalipsa” pe străzile din Bistrița. ”Lucrările au început cu întârziere din cauza faptului că Primăria Bistrița a răspuns în șase luni la cele 146 de întrebări legate de proiect puse de constructor”, spune Camelia Ilișuan.

Președintele interimar al PSD Bistrița, deputatul Daniel Suciu, alături de Camelia Ilișuan, reîntoarsă în spațiul politic bistrițean, fost consilier municipal și director general al CJAS Bistrița-Năsăud și Daniel Adumitrăchioaiei, director resurse umane la Teraplast, au susținut o conferință de presă, subiectul principal al acesteia fiind ”Bistrița, sub asediul șantierelor”. Prima ieșire a noului PSD Bistrița s-a vrut una în forță, atât Camelia Ilișuan dar și new entry-ul Adumitrăchioaiei, au analizat proiectele pe care primăria Bistrița le implementează la această oră, proiecte rămase ”moștenire” de la vechea administrația PSD condusă de Ovidiu Teodor Crețu.

În calitatea sa de președinte interimar al PSD Bistrița, Daniel Suciu a anunțat faptul că, tăcerea PSD cu privire la managementul defectuos al administrației PNL s-a încheiat și că, începând cu această toamnă, social-democrații vor fi cu ochii pe Ioan Turc și coaliția PNL-USR de la nivelul consiliului municipal.

Așa cum era de așteptat, Camelia Ilișuan, om al cifrelor, a analizat proiectul LINIA VERDE. Ea a amintit faptul că, contractul de finanţare a fost semnat în martie 2019, cu valabilitate până în 31 decembrie 2023. Procedura de achiziţie publică a început în septembrie 2020, iar Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în aprilie 2021, însă au apărut blocaje.

„Din aprilie 2021 şi până anul acesta ar fi fost suficient timp, Primăria a avut la dispoziţie toate documentele necesare să se informeze, să citească proiectul tehnologic, să aduna la o masă pe toţi cei implicaţi în realizarea proiectului, furnizorii de utilităţi, constructor, proiectant. Putea fi încheiat un protocol şi putea fi identificare cea mai mare parte din probleme, să se stabilească priorităţile, cine răspunde, cât durează.  Mai mult, constructorul, odată ce a primit ordinul de execuţie a fost în teren şi şi-a dat seama că există şi alte probleme şi a adresat nişte întrebări Primăriei”.

Despre aceste întrebări, 146 la număr, Camelia Ilișuan spune următoarele: ”Au fost 146 de întrebări la care Primăria ar fi trebuit să răspundă în sensul cine, când, cum rezolvă aceste probleme. Primăria i-a dat răspuns în şase luni, timp în care lucrările au stagnat din moment ce nimeni nu şi-a asumat vreo răspundere”.

Din aceste cauze,  şantierele au fost deschise abia în iulie 2022, cele mai mari probleme invocate ţinând de înlocuirea conductelor de apă de pe str. Grigore Bălan şi str. Gh. Şincai, mai ales că Aquabis nu obţinuse încă finanţarea pentru Master Plan, deși, susține Camelia Ilișuan, aceiași Aquabis informase primăria să nu se apuce de lucru până când operatorul de apă nu va avea finanțarea asigurată.

”Vreau să vă mai spun și să le spun bistrițenilor că  din cele 130 de străzi incluse iniţial la finanţare prin Master Planul de Apă şi Canalizare, au mai rămas 30, pentru că administraţia municipală nu le-a intabulat.”, a conchis Ilișuan.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts