Eveniment de marcă pe 16 august la Complexul Sportiv de la Unirea: Meciul de retragere din activitatea competițională a Valentinei Ardean Elisei (Alice).  Intrarea este LIBERĂ

Pe 16 august la Complexul Sportiv de la Unirea este programat un eveniment de marcă, unic în istoria handbalului din județul Bistrița-Năsăud: retragerea din activitatea competițională a campioanei Valentina Ardean Elisei și inaugurarea celei mai mari investiții făcute vreodată în sportul din acest județ.

Valentina Ardean Elisei : “Vreau să mulțumec tuturor celor care au făcut eforturi pentru organizarea acestui eveniment. Sunt emoționată, știu ce înseamnă organizarea lui și apreciez acest demers. Le mulțumesc fetelor că vor fi alături de mine, pentru mine contează foarte mult, m avut câțiva ani buni împreună, cu momente bune și mai puțin bune. Vreau să vă invi să fiți alături de mine și de colegele mele, în data de 16 august, ora 16, la Complexul Sportiv Unirea, să ne bucurăm de un handbal bun, frumos și de calitate”.

Printre jucătoarele care vor veni la Bistrița amintim pe:  Narcisa Lecușanu, Magdalena Paraschiv, Paula Ungureanu, Luminița Dinu, Ionela Stanca, din păcate, unele jucătoare nu pot ajunge la Bistrița – Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Iulia Curea – fiind în pregătire cu echipele lor.

Evenimentul va începe la ora 15.00, cu premierea jucătoarelor implicate în competițiile dedicate sportivilor nelegitimați, care are loc zilele acestea, în șase locații din județ. De la ora 16.00, vor fi momente dedicae noii mascote a clubului lupul, apoi meciul propriu-zis, transmis de TVR 1.

Intrarea la acest eveniment este LIBERĂ, în baza unor invitații care vor putea fi accesate din această dup-amiază de pe site-ul eventim.ro, fiecare persoană având posibilitatea de a reține 3 locuri, a precizat directorul CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, Eugen Cosma. Acestea pot fi listate sau scanate direct din telefon.

Valentina Ardean Elisei, o carieră de excepție

Are toate cele trei medalii obţinute de naţională în competiţiile majore – argintul mondial din 2005 şi bronzul mondial din 2015, plus bronzul european din 2010. S-a retras din reprezentativă în 2019, după 20 de ani în care a jucat sub culorile României, cu un bilanţ de 255 de apariţii şi 915 goluri.

 

La nivel de club, a fost parte din marea echipă a Oltchimului, care juca finala Ligii Campionilor în 2010 şi cu care câştiga, anterior, Cupa Cupelor în 2007, apoi Cupa EHF cu SCM Craiova (2018), an în care s-a transferat la Gloria Bistriţa.

 

Cu această echipă a jucat Alice duminică, în deplasare, ultimul meci al carierei, şi care s-a încheiat cu o victorie, scor 34-24, chiar la Deva, cu CSM, în oraşul în care juca prima dată la un club de senioare, în urmă cu 21 de ani.

 

Valentina Ardean Elisei a adunat numeroase trofee individuale în competiţiile majore de club sau naţionale, iar acum a încheiat un capitol care a adus bucurie peste două decenii iubitorilor de handbal din România şi nu numai.

 

Alice a jucat, în ordine, la echipele Universitatea Remin Deva, ZRK Knjaz Milos, Oltchim Râmnicu Vâlcea, CSM Cetate Deva, HCM Baia Mare, SCM Craiova şi în ultimii patru ani la Gloria Bistriţa, unde a avut parte zilele trecute de o ceremonie de retragere impresionantă.

 

Bilanţul participărilor cu naţionala României este şi el bogat: cinci turnee finale la Campionatul European (2004, 2008, 2010, 2014, 2018), tot atâtea Mondiale (2005, 2009, 2011, 2015, 2017), precum şi Jocurile Olimpice din 2008 şi 2016, scrie News.ro.

 

 

 

Gloria 2018 s-a reunit astăzi și începe pregătirile pentru noul sezon competițional. Obiectivul, spune Horațiu Pașca este situarea pe podium și meciuri într-o competiție europeană. Până atunci însă, echipa de fete va juca în trei turnee, ultimul fiind cel la care vor lua parte  Ferencvárosi Torna Club din Ungaria, vicecampioană, Metz (Franța), poziția a 3-a  în Liga Campionilor și Râmnicu Vâlcea.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts