CLUJ-NAPOCA: Un IFN l-a împrumutat pe Eduard Hellvig, șeful SRI cu peste 3 milioane de lei.

O instituție financiară nebancară (IFN) controlată de mai mulți oameni de afaceri din Cluj, care se învârt în domenii diverse, cu preponderență în cel imobiliar, l-a împrumutat recent pe Eduard Hellvig, șeful Serviciului Român de Informații (SRI) cu aproape 2 milioane de lei. Anul trecut, de la aceeași firmă Hellvig s-a împrumutat cu aproximativ 1,6 milioane de lei. Ambele împrumuturi au ca an scadent 2050. Printre cei care l-au împrumutat pe Hellvig se numără Sorin Ghite, fondator Banca Transilvania și fost partener în afacerea Astral, Vasile Ilea, un afacerist prolific care gestionează afaceri mari în domeniul imobiliarelor, sau TOMOIAGĂ-NICOLA CRISTIAN-VIRGIL, fiul milionarului clujean Tomoioagă și ginerele altui milionar, Nicola, scrie http://https://gazetadecluj.ro/

Potrivit declarației de avere, salariul șefului SRI, Eduard Hellvig, este de aproximativ 14.300 lei/lună. Același document arată că pe parcursul ultimilor doi ani Helvind s-a împrumutat de la un IFN (Instituție financiară nebancară) din Cluj Napoca, de pe strada Horea, cu 3,649,000 lei.

În 2021 a luat 1.699.500 lei, iar anul acesta a mai luat un împrumut în valoare de 1.949.500 lei. Potrivit contractului de credit, el trebuie să returneze banii până în anul 2050.

Societatea care se cheamă Imocredit IFN și este axată pe acordarea de credite ipotecare și imobiliare.

Potrivit datelor financiare, anul trecut societatea a avut un profit net de 2.779.186 lei, iar creanțele asupra clienților a fost în valoare de 55.823.040 lei

Potrivit propriei descrieri, ”IMOCREDIT IFN SA este o societate specializată în acordarea de credite ipotecare, destinate finanțării investițiilor imobiliare diverse, cumpărării, construirii, reabilitării, consolidării sau extinderii imobilelor, construcțiilor cu destinație locativă, industrială sau comercială dar și achiziției de terenuri”.

Ceea ce înseamnă că atunci când șeful SRI a contractat primul credit el intenționa să își construiască o casă.

Declarațiile de avere ale lui Hellvig arată că are în localitatea Tunari de lângă București, două terenuri cu suprafețe de 2781 și 1000 de mp, pe care le deține împreună cu soția.

Tot în Tunari are o casă, cu o suprafață de 559 mp pe care și-a construit-o cu banii luați de la firma clujeană începând cu 2020. Potrivit documentului menționat anterior,  anul acesta a fost finalizată.

Astfel că, practic, clujenii i-au dat lui Hellvig să își facă casă. Detaliile contractului de creditare sunt confidențiale, însă putem bănui că sunt beneficii de ambele părți: vorbim, totuși, de șeful SRI România care are una dintre cele mai tari și greu de spart aure sau chakre. Iar acest halou de protecție se poate răsfrânge și asupra apropiaților pentru că, indiferent cât de șef este Hellvig în serviciile de informații românești, la urma urmei, tot om este (!).

Magia șefului SRI

Firma Imocredit s-a înființat în 2003. Este administrată de următoarele persoane: Ilea Vasile Mircea, Aldea Iacob, Martin Miron, Ghite Sorin Voicu, Sabau Vasile, Ster Radu Voicu, Tomoiaga Nicola Cristian Virgil, care sunt și beneficiarii profitului făcut de afacerea de creditare, alături de alte două persoane, Aldea Iacob și Cimpan Alin Ciprian.

Radu Șter și Mircea Ilea au făcut parte din grupul fondatorilor afacerii Astral și sunt implicați și în fondul IMO Finance.

MAI MULTE CITEȘTE PE: http://https://gazetadecluj.ro/baietii-destepti-din-cluj-napoca-il-imprumuta-pe-seful-sri-cu-36-milioane-de-lei%ef%bf%bc/

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts