Construcția pasajului subteran de pe Bulevardul Decebal va începe după 16 august. Atunci se va închide circulația de la intersecţia cu str. Crinului până la intersecţia cu str. Zimbrului

Circulația mașinilor pe Bulevardul Decebal va fi oprită după data de 16 august, bucata de xdrum care va fi interzisă ciculației rutiere fiind de la intersecţia cu str. Crinului până la intersecţia cu str. Zimbrului. Informația a fost confirmată chiar de primarul Ioan Turc. Precizarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute de edil chiar în șantierul de pe Șincai.

IOAN TURC: „Lucrările vor debuta în jurul datei de 16 august. Iniţial, vor fi lucrări de relocare a reţelelor de utilităţi din zona pasajului subterean. Atâta timp cât aceste lucrări se vor executa, circulaţia va fi doar restricţionată. Circulaţia va fi închisă din momentul în care se va lucra efectiv la pasaj. Nu putem lucra la pasaj decât cu circulaţia închisă, pentru că e o săpătură deschisă, dar conform graficului de executare a lucrărilor pre care l-am discutat cu antreprenorul, până la data de 31 decembrie, pe tronsonul cuprins între str. Crinilor şi Zimbrului, inclusiv pasajul, vor fi finalizate”.

Potrivit edilului Bistriței, stratul de binder va fi gata pe strada Andrei Mureșanu până la data de 31 decembrie 2022, asta pentru că, în cazul acestui tronson, lucrările secundare vizează doar reţeaua de colectare a apelor pluviale.  Pentru celelalte tronsoane de drum – str. Năsăudului, str. Decebal şi str. Gării – vor fi făcute lucrări la reţeaua de apă şi la branşamente, licitaţia pentru lucrările de pe raza municipiului Bistriţa, prin Master Planul de apă şi canal,  fiind demarată de către Aquabis.

Lucrările cuprinse în proiectul Reconfigurarea axei de transport str. Gării- Bulevardul Decebal- str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului se vor încheia în decembrie 2023, municipalitatea acceptând ca doar lucrările finanţate de la bugetul local, drept co-finanţare, să se prelungească până în martie 2024.

 

 

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts