Ziua Imnului Național sărbătorită la statuia lui Andrei Mureșanu. Nicolae Furdui Iancu a interpretat Imnul Național al României dar și alte cântece patriotice

Ziua Imnului Național a fost sărbătorită astăzi la statuia poetului Andrei Mureșanu din Piața Centrală. Manifestarea a fost organizată de primăria municipiului Bistrița împreună cu Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud și Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”. Astfel, în piața Centrală a avut loc  un frumos ceremonial militar-religios, care a cuprins intonarea Imnului României și a unor cântece patriotice de către unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți rapsozi populari români, interpretul Nicolae Furdui Iancu.

De asemenea,  un alt  moment surpriză pregătit de tinerii români care trăiesc în afara țării și care își petrec vacanța la tabăra ARC de la Sângeorz-Băi, alături de profesori și voluntari.

La eveniment a fost prezent primarul Ioan Turc în calitate de gazdă, subprefectul Ioan Zăgrean, vicepreședintele CJ BN, Camelia Tabără, deputatul Diana Morar, senatorul Ovidiu Florean, subprefectul Decsei Atilla, viceprimarul Sorin Hangan, managerul Centrului Județean pentru Cultură, Alexandru Pugna, șefi de servicii deconcentrate, comandanți militari, evident comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonelul Cornel Traian Scurt.

Primarul Ioan Turc: Am sărbătorit într-un mod special Ziua Imnului Național la Bistrița. Sunt bucuros că i-am avut astăzi ca oaspeți, de Ziua Imnului Național, pe copiii români din diaspora aflați la tabăra „ARC” din Sângeorz-Băi. Le-am lansat această invitație într-un moment cât se poate de potrivit, de Ziua Imnului Național, în Bistrița, Orașul Imnului Național.

În timpul manifestărilor dedicate acestei sărbători, copiii ne-au încântat cu cântece patriotice într-o limbă românească curată, cu trăire autentică și multă sensibilitate.

Oaspeți noștri s-au bucurat, la fel ca și concitadinii prezenți, de cântecele interpretate cu suflet românesc de marele rapsod popular, Nicolae Furdui Iancu.

Subprefectul Ioan Zăgrean: Deșteaptă-te, române!

 

Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, în orașul Imnului Național, o sărbătoare cu o încărcătură aparte, “Deșteaptă-te, române!” insuflând curaj românilor în multe momente importante ale istoriei moderne.

🇹🇩I-a mobilizat și pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate.

“Deșteaptă-te române” ne reflectă istoria, luptele și tradițiile, servind, în același timp, ca expresie a identității naționale. Acum, ”Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim, ca o încununare a succeselor compatrioților noștri. Respect pentru acest simbol al națiunii!

La mulți ani, Imnului Național! La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

Diana Morar, deputat: De Ziua Imnului Național al României, am participat la ceremonia specială organizată în Bistrița la statuia poetului Andrei Mureșanu, autorul versurilor imnului nostru.

M-am bucurat să-i ascult pe copiii români din diaspora aflați în tabără în județul Bistrița-Năsăud, care au cântat, ținându-se de mâini, melodii patriotice emoționante, dar și pe unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți, Nicolae Furdui Iancu, un simbol al folclorului românesc. Binecunoscutul refren ”Noi suntem români!” a răsunat în ”Orașul Imnului Național”.

La mulți ani, români! La mulți ani, bistrițeni!

Alexandru Pugna, director CJC BN:  Ziua IMNULUI NAȚIONAL sărbătorită la BISTRIȚA!

 

Cunoscut ca ORAȘ AL IMNULUI NAȚIONAL, datorită faptului că aici s-a născut poetul Andrei Mureșanu, Bistrița astăzi, a fost cu adevărat la înălțime prin organizarea unui eveniment deosebit, la care am avut bucuria ca pe lângă oficialitățile locale, să fie invitat de onoare inegalabilul interpret al cântecului popular românesc, NICOLAE FURDUI IANCU, dar și copiii români din Ucraina, Grecia, Franța și din alte țări, aflați în tabără la Sângeorz Băi, care ne-au reamintit vechi cântece ale neamului românesc. Au fost cu adevărat momente unice, emoționante!

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts