Silvicultorul Maieru nu se înscrie în Liga a  III-a. Gloria Bistrița rămâne singura echipă de fotbal din Bistrița-Năsăud care joacă într-o ligă superioară

Primarul comunei Maieru, Vasile Borș, ne-a confirmat în această dimineață decizia pe care consiliul local a luat-o în ceea ce privește echipa Silvicultorul Maieru, campioană a sezonului competițional județean 2021-2022. Borș spune că Maieru a renunțat să se mai înscrie în Liga a III-a, urmând să cedeze locul unei echipe din județul Harghita.

Vasile Borș: ” Am stat și am gândit mult la ce trebuie să facem cu echipa. Am făcut calcule, simulări pe bugetul comunal, doar că, pe întregul sezon competițional, am adunat toate sumele necesare dar ne-a dat cam cu plus: aproape 500.000 de euro, poate mai puțin, dar, nu putem suporta doar noi toate cheltuielile necesare Ligii a III-a. Poate, dacă ne-am fi unit mai multe comune, ar fi fost posibil să jucăm mai sus, dar știți că nu există așa ceva. Eu zic că e o decizie înțeleaptă pentru ce probleme financiare se anunță pentru iarna care vine”.

Silvicultorul Maieru a obținut promovarea la masa verde, după ce reprezentanta județului Bihor, Victoria Borș, adversara măierenilor de la baraj, s-a retras din lupta pentru eșalonul 3.

Reamintim că: Maieru a avut un sezon foarte bun, a promovat pe merit, profitând și de pandemia care a diluat disputele din fotbalul județean. În Liga a 4-a au jucat 10 echipe și Maieru a fost prima la final, cu 4 puncte peste Rodna și 13 peste Reteag. Nu a pierdut nici un meci și a făcut un singur egal, având o garnitură formată din mulți bistrițeni, cu Ionel Coșneac în mare formă.

 

Silvicultorul Maieru a mai jucat în Divizia C în 3 sezoane, între 1979 și 1981.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts