Au mai rămas puține ore până la startul GALEI UNITER iar noi aflăm de la organizatori că, Bistrița este orașul cu numărul 10 pe harta Galei UNITER. De asemenea, știm că a 30-a ediție a sărbătorii teatrului românesc se „construiește” de patru zile la Palatul Culturii cu ajutorul Primăriei, a echipelor Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” și Televiziunii Române, precum și a multiplelor echipe artistice și tehnice.
Ce se întâmplă luni seara începând cu ora 20.00?
Începând cu ora 20.00 surprindem sosirea pe covorul roșu a invitaților Galei, eveniment transmis live pe pagina de Facebook și Instagram a UNITER. Vor fi prezenți unii dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, reprezentanți ai autorităților locale din Bistrița și ai instituțiilor de cultură, parteneri. Împreună, la ediția aniversară a Galei. Pentru că, „indiferent de imaginile trecutului care ne apar în față atunci când închidem ochii, trebuie să avem conștiința că ceea ce a fost, a construit ceea ce este. Iar de noi depinde să construim ceea ce va fi. E datoria noastră.” (Dragoș Buhagiar)
”Sperăm că prezența noastră la Bistrița poate fi un impuls pentru înființarea unui teatru la Bistrița. Așadar, vă invităm cu bucurie să ne urmăriți mâine, 4 iulie, ora 21.00, în direct pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și la Radio România Cultural. Online vom fi pe www.uniter.ro și www.tvr.ro. Puteți vedea toate nominalizările pentru cele mai bune creații ale anului trecut și alte premii care vor fi acordate, aici: https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2022/. Tot mâine, în direct, vom afla și câștigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, program susținut încă de la primele ediții de CASA REGALĂ A ROMÂNIEI. Un moment extrem de așteptat este premiul de excelență oferit in memoriam lui Ion Caramitru, președintele UNITER timp de 31 de ani. Celui care trăit teatru, a respirat teatru zi de zi. Celui care a știut să construiască pentru semeni, indiferent de piedici. Lui Ion Caramitru îi dedicăm această a 30-a ediție.”, spun organizatorii.
1 Comment
Au mai rămas câteva ore până când bătaia gongului va da startul celei de-a 30-a ediții a Galei premiilor UNITER din 4 iulie, 2022 la Palatul Culturii din Bistrița. Printr-o fericită coincidentă 4 IULIE este ziua națională a Statelor Unite ale Americii, cunoscută și ca “Ziua Independenței”, deoarece pe 4 iulie 1776, a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. In preambulul Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii se spune: “Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizându-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire.”
Declaratia a fost semnată de cei 56 delegați ai Congresului Continental din partea celor treisprezece colonii britanice, care au devenit cele 13 state originare ale Statelor Unite ale Americii.