Președintele PSD, Marcel Ciolacu atacă în termeni duri PNL și ultimele două guvernări de dreapta, pe cate le acuză de furt și împrumuturi de peste 200 de miliarde de lei.
„PSD a decis acum aproximativ șase luni să intre într-o coaliție împreună cu PNL, UDMR și cu minoritățile într-un moment dificil (…). Am pornit după doi ani de zile de guvernare de dreapta, în care în primul guvern am gestionat cel mai prost din lume, având cea mai excesivă mortalitate, oamenii neavând acces la actul medical. Prioritățile de atunci era să dăm sute de milioane unor oameni de afaceri pe care nu le-au plătit alți patru sau cinci prim miniștri înainte și s-a dovedit o decizie greșită. Am furat la Uniform peste un miliard de lei și s-a făcut zeci de dosare. Am venit în pandemie către cetățeni și către oameni de afaceri cu un efort de 2% din PIB, cam la nivelul țărilor din Africa, Congo sau alte țări, când în toată Europa acest efort depășea 5%. A venit o coaliție și mai mare de dreapta, care a făcut 200 de miliarde de lei împrumuturi, cât a făcut România în 21 de ani, și nu s-a făcut nicio modificare, nicio echilibrare în mediul de afaceri. Singurul lucru notabil este că anumiți trecători prin viața politică au semnat contracte de aproape miliard de euro pentru vaccinuri care nu ne trebuie. Chiar dacă ne-am vaccina toată populația de acum încolo în următorii 50 de ani nu le-am sfârși. Cu o liberalizare la prețul energiei haotică într-un moment cheie al evoluției crizei economice. Această liberalizare haotică la energie a condus la o inflație record în România și la un lanț de scumpiri cum n-a mai existat în ultimii 30 de ani în România. Acesta este contextul în care a intrat PSD la guvernare”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.
1 Comment
Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Marcel Ciolacu ori face pe prostul, ori chiar este. Nervozitatea lui Ciolacu pleaca de la apropierea scadentei adoptării noului Cod Fiscal, cu scopul de a ascunde gaura din buget. Modificările la Codul Fiscal ar trebui aprobate în Coaliție până la 1 iulie pentru a putea fi puse în practică de la începutul anului viitor. Trei teme majore au rămas în discuția între PSD, PNL și UDMR: impozitarea marilor companii cu 0,5% din cifra de afaceri, impozitarea pensiilor speciale și supraimpozitarea veniturilor din sistemul bugetar care depășesc salariul președintelui României.
Nemulțumit de refuzul liberalilor privind modificările Codului Fiscal, Ciolacu a făcut o pledoarie pentru impozitarea progresivă, susținând totodată că nu se mai poate continua cu cota unică.
Marcel Ciolacu contestă tocmai măsurile introduse de guvernele PSD in ultimul deceniu. Astfel, introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost o inițiativă semnată în 2015 chiar de actualul președinte al PSD.
Apoi, nimeni altul decat Marcel Ciolacu a condus în Parlament Comisia de Cod Administrativ, cea care a introduspensiile specialepentru aleșii locali. Proiectul cu pensiile speciale pentru aleșii locali a fost ulterior asumat de guvernul Dăncilă (PSD) prin Ordonanță de Urgență. La fel si măsura diferentierii salarului minim pentru lucrătorii din constructii a fost introdusă tot de PSD prin legea 227/2015 privind Codul Fiscal, guvernarea Ponta, și completată prin OUG 114/2018, în timpul mandatului lui Liviu Dragnea în fruntea PSD și când premier era Viorica Dăncilă. Si exemplele ar putea continua.
Altfel spus, liderul PSD se comportă ca pompierul piroman, care întâi dă foc casei, apoi tot el vine să-l stingă.