Ediția a XV-a a Zilelor comunei Căianu Mic : o mare reușită datorată organizării impecabile. Spectacole diverse, sport și cultură tradițională alături de Nicolae Furdui Iancu și Vlăduța Lupău i-au bucurat pe căienari în aceste zile

Ediția a 14-a a Zilelor comunei Căianu Mic s-a dovedit a fi o mare reușită prin organizarea impecabilă, astfel că, întreaga comunitate s-a bucurat în aceste două zile de activități extreme de diverse și pentru toate gusturile. Astfel, duminică, de Rusalii, au fost organizate competiții sportive de fotbal și cros, sub egida Cupei Văii Țibleșului, sportivii fiind premiați cu diplome și cupe. La fotbal, locul I a fost câștigat de Târlișua, locul II – Spermezeu, iar locul III – Dobric! De asemenea, au fost și demonstrații și întreceri pe probe de taekwondo la Zilele Comunei Căianu Mic.

Nu au fost uitați nici cei mai mici copii din comună, primăria Căianu Mic oferind un spectacol pentru copii cu personajele de poveste, pictură pe față, modelaj de baloane și poze gratuite personalizate.
După concertul de muzică ușoară și buna dispoziție întreținută de Jonnessey & ANER de la Kiss FM, seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

A doua zi de sărbătoare, luni, 13 iunie, la Căianu Mic dar și la Căianu Mare  , a avut loc un străvechi obicei agrar: “Înstruțatul boului” sau “Dracii“.

Tot odată, în sala de festivități a Căminului Cultural din Căianu Mic s-a desfășurat un simpozion dedicate istoriei locale, pe scenă urcând, pe rând, Alexandru Pugna care a spus povestea clopotelor aflate în biserica din comună, arheologul Radu Zăgreanu care a vorbit despre istoria milenară a Căianului, aici mai fiind prezent și părintele Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”. Tot duminică, 13 iunie, primarul Paul Știr a premiat 32 de cupluri din comuna noastră care au împlinit 50 de ani de căsătorie! Imediat după a fost organizat un spectacolul folcloric în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, va fi unul de înaltă ținută! Nu au lipsit de la eveniment: președintele Radu Moldovan, deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan, senatorul Ioan Deneș.

Radu Moldovan, președinte CJ BN: Sărbătoarea “Zilele Comunei Căianu Mic” a ajuns la ediția a XV-a, iar “Înstruțatul Boului” unul din cele mai vechi obiceiuri agrare, s-a sărbătorit azi într-o atmosferă de cântec, joc și voie bună. Alături de sute de oameni ne-am putut bucura de cântece populare și dansuri, în cadrul festivalului folcloric scăldat în tradiție. Felicitări domnului Alexandru Pugna, managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, pentru devotamentul față de tradiție și pentru că sunteți parte din această frumoasa comunitate din Caianu Mic. Mulțumiri speciale, soliștilor Ansamblului Profesionist ,,Dor Românesc”, Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Cristina Retegan, Oana Matei-Coruți, Nicolae Cioancă, Ioachim Spân, Veronica Bălan, dirijorului Horațiu Cigu, dansatorilor Ansamblului Profesionist ,,Dor Românesc” și coregrafului Adrian Pașcu pentru o atmosfera de neuitat! Ați făcut un spectacol de zile mari, la Căianu Mic. De asemenea mulțumiri și interpreților de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului pentru că ați însuflețit comunitatea din Caianu Mic prin vocea și cântecele voastre!Felicitări deosebite, domnului Primar Paul Știr pentru implicarea în dezvoltarea comunității, dar și pentru interesul pe care-l manifestați în păstrarea obiceiurilor și tradițiilor strămoșești!

Pe scenă au urcat Grupul Folcloric “Glanetașul” din Târlișua, Ansamblul Folcloric “Roua Țibleșului” Căianu Mic, soliști vocali ai Văii Țibleșului, și soliști vocali ai Ansamblului Prefesionist “Dor Românesc”! Surpriza acestei sărbători au fost: NICOLAE FURDUI IANCU și VLĂDUȚA LUPĂU împreună cu RAPSOZII MARAMUREȘULUI!

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts