SINTEZE: Partide mici și vorbe mari! Partida Romilor revine ”în tăcere” pe turnanta politicii bistrițene. Liderii de la București schimbă macazul după decesul lui Neia Lăcătuș: Echipa câștigătoare???. Celelalte partide mici se adună mai greu sau deloc

Continuăm seria de analize politice, seria dedicată partidelor mici mai suportând un episod, unul în care vom vorbi despre Partida Romilor dar și despre Pro România sau ALDE. Analizăm Partida Romilor, asta pentru că, la o distanță de 9 luni de la decesul prematur al fostului președinte Emil Neia Lăcătuș, Partida pare să revină în viața politică.

Partida Romilor, încotro?

 Spunem că pare să revină , asta pentru că, prim-vicepreședintele Partidei Romilor , deputatul Cătălin Manea  revine la Bistrița și convoacă o ședință de reorganizare a conducerii filialei bistrițene. Evident, la ședință sunt invitați să participe liderii PSD: președintele Radu Moldovan și cei doi deputați, Daniel Suciu și Bogdan Ivan. Așa cum se știe, la alegerile trecute, romii au mers ”braț la braț” cu PSD, iar Neia Lăcătuș a intrat în PSD și a ajuns consilier județean. De altfel, Cătălin Manea este unul din liderii romi care este pentru colaborarea cu PSD, o colaborare politică din care câștigă ambele părți.

 

Declarată drept ONG, Partida Romilor nu face, official, politică, dar a fost prezentă mai în toate guvernările, construind foarte mult pe segmentul social-învățământ-sănătate. La Bistrița-Năsăud, Partida Romilor înseamnă de vreo 15 ani, Emil Neia Lăcătuș, fostul lider al romilor reușind să construiască o filială funcțională.

 

Revenit în Bistrița la 9 luni de la decesul lui Neia Lăcătuș. Deputatul Cătălin Manea convoacă liderii locali ai Partidei și anunță că a stabilit echipa de conducere interimară a organizației județene Partida Romilor. Acestă echipă alcătuită din tineri și seniori ai organizației. Corect ar fi să știm și cine sunt cei care fac parte din noua echipă de conducere, fie ea și interimară!!!

 

Deputatul Cătălin Manea: Organizația județeană Bistrița Năsăud trebuie să-și reia activitatea. Romii din cadrul comunităților locale au nevoie de sprijinul și de implicarea noastră. Reprezentanții administrației publice locale au manifestat deschidere și au dat dovadă de responsabilitate în procesul de dezvoltare al comunităților de romi.

Organizația noastră județeană este o structura deschisă tuturor celor care vor să ni se alăture. La Bistrița, ca de altfel în toate celelalte județe din țară, de acum înainte, vom discuta doar despre echipă. Acesta este noul concept care trebuie înțeles foarte bine de către toți reprezentanții comunităților de romi, de mediatorii sanitari și școlari, de cadrele didactice rome, de inspectorii școlari, de experții locali și de toți ceilalți colegi, care își desfășoară activitatea în beneficiul comunităților noastre.

Respect și recunoștință pentru Emil Neia Lăcătuș, Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Succes și putere de muncă tuturor membrilor echipei interimare a Partidei Romilor din județul Bistrița Năsăud!

Conform lui Manea, noua echipă interimară va trebui să implementeze în următoarea perioadă patru obiective specifice:
1. Sprijinirea activităților desfășurate de recenzorii de teren în comunitățile de romi din județul Bistrița Năsăud, în cadrul #recensământului ( perioada 5 iunie-17 iulie 2022);
2. Organizarea sucursalelor locale ale Partidei Romilor din județ ( termen iunie-octombrie 2022);
3. Consolidarea dialogului și parteneriatului cu autoritățile și instituțiile administrației publice locale ( termen iunie-octombrie 2022);
4. Pregătirea Adunării Generale a organizației județene, care se va desfășura la începutul lunii noiembrie a acestui an.

Ce direcție va urma Partida Romilor în perioada care urmează, vom vedea foarte repede, asta pentru că, dincolo de cutumele Partidei Romilor, participarea directă la actul guvernării a fost, este și rămâne obiectivul principal al liderilor de la  București.

În episodul următor veți afla ce se întâmplă în Pro România, ALDE, Alianța pentru Patrie și Forța Dreptei. Urmează analiza pentru PMP, AUR.

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts