Liberalul Ioan Turc nu crede într-un nou USL pentru 2024: ” Nu cred că o mare cooperativă politică este cheia pentru trecerea prin alegerile din 2024”

Liderii PNL Bistrița-Năsăud au organizat astăzi o conferință de presă, prima după o pauză de aproape doi ani, întâlniri cu presa mai fiind convocate în timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale sau parlamentare din 2020. Alături de Ioan Turc, la sediul PNL au fost prezenți: Ioan Zăgrean, secretar general al PNL BN, subprefect, Sorin Hangan, președinte PNL Bistrița, viceprimar și Terente Ciui, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Temele au fost numeroase, iar întrebările nu au ocolit situația din PNL sau relația cu PSD. De asemenea, liderii liberali și-au prezentat propria viziune cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în 2024?

În contextual actual al coaliției PSD-PNL-UDMR aflată la guvernare, zvonurile care vorbesc de o posibilă alianță PSD-PNL la viitoarele alegeri și liste commune, sunt tot mai multe în mediile politice. Cu toate acestea, Turc a precizat că nu crede într-un astfel de proiect politic.

 

IOAN TURC: ”Personal nu cred în acest proiect. Nu cred că o mare cooperativă politică este cheia pentru trecerea prin alegerile din 2024. PNL are o identitate, suntem totuși un partid de doctrină, avem un electorat pretențios. Repetarea episodului USL nu ar duce nicăieri pentru că USL nu a adus absolut nimic. Dacă USL ar fi venit cu niște reforme mari, precum descentralizarea, reforma administrativ-teritorială și altele, atunci poate. Dar aceste lucruri pot fi realizate și printr-un parteneriat politic, nu printr-o alianță care ar contopi într-un singur creuzet și stânga și dreapta”, a adăugat Ioan Turc.

Mai mult, liderul liberal bistrițean a anunțat că PNL Bistrița-Năsăud își propunde de acum să căștige toate alegerile, inclusive cele locale, iar pentru asta organizația județeană a început déjà identificarea celor mai buni candidați pemtru 2024.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts