Au înflorit narcisele din Munții Rodnei. Jandarmii din Rodna sunt prezenți în zonă pentru a îndruma și sprijini turiștii care urcă în poiană. Poiana cu narcise este situată pe versantul estic al muntelui Saca

Narcisele din Munţii Rodnei au înflorit. Jandarmii montani din Rodna sunt prezenți în zonă pentru a îndruma și sprijini turiștii care urcă în poiană. Poiana cu narcise este situată pe versantul estic al muntelui Saca, are o suprafaţă de 5 hectare şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), fiind situată la o altitudine de 1.600 de metri. Este declarată rezervaţie naturală, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.
Jandarmii montani din Rodna, informează faptul că momentan narcisele se află la începutul perioadei de înflorire şi foarte multe persoane vor dori să viziteze poiana în aceste zile şi în perioada imediat următoare, când va fi perioada de maximă înflorire.

In poiană se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 kilometri de Rodna Veche. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.
În urmă cu câteva zile jandarmii montani Rodna și rangeri din cadrul Parcului Național Munții Rodnei au efectuat lucrări de marcare a acestui traseu, însemnul acestuia fiind reprezentat de un omuleț portocaliu.
Nu uitați să vă echipați adecvat anotimpului și corespunzător stării vremii.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts