Președintele Radu Moldovan: Eu cred că medicul este o prelungire a mâinii lui Dumnezeu, care face foarte mult bine oamenilor”

Prezent la Gala Elitelor Medicale, eveniment ajuns  anul acesta la cea de-a VI-a ediţie, una care marchează transformarea celui mai mare eveniment de profil din România într-o manifestare de anvergură internaţională, președintele Consiliului Județean, instituție care a investit bani și suflet în sistemul de sănătate din BN, respectiv în Spitalul Județean de Urgență ”Bistrița” , a vorbit despre trecutul, prezentul dar mai ales viitorul sănătății din județul nostru.

RADU MOLDOVAN: Am reușit să facem într-un județ mic, dintr-un spital județean care nu avea cel mai bun brand, o unitate cu care să ne mândrim. Mai avem de muncă, dar ceea ce am făcut, am făcut bine, iar satisfacția sufletească pe care am trăit-o de fiecare data atunci când am avut profesori, lectori, medici, ambasadori, miniștri, prim-miniștri care au avut cuvinte de apreciere la adresa investițiilor din spital, e de neînlocuit. Nu mai spun de scrisorile de mulțumire de la oamenii din județ, mulțumindu-le medicilor pentru ceea ce au făcut. Toate eforturile administrative pe care le-am făcut, investițiile pe care le-am făcut ar fi fost egale cu zero, dacă nu ar fi fost înnobilate de peste 90 de medici ultraspecializați care au venit să facă bine cetățenilor. Astăzi, într-un orășel mic, într-un județ mic din nordul Transilvaniei se întâmplă lucruri la care nu aș fi îndrăznit să visez cu ani în urmă“.   “Acolo unde sunt oameni interesați de cei pe care îi reprezintă, e foarte greu ca atunci când managerul unui spital sau un medic îți cere ceva să spui că nu se poate. În 2012, imaginea Spitalului Județean Bistrița nu era cea mai fericită.E nevoie de investiții și în infrastructură, și în cultură, în sport, în sistemul social, dar zona care nu te așteaptă sunt problemele medicale ale fiecăruia dintre noi și ale oamenilor pe care îi reprezentăm. Am luat această decizie să tratăm ca prioritate zero sistemul de sănătate.

Reamintim că: În ultimii 8 ani în Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost făcute investiții de aproximativ 50 milioane euro din fonduri europene, guvernamentale și de la bugetul județului, iar proiectele care sunt în derulare au o valoare de peste 85 milioane de euro.

“Am făcut o pasiune din povestea asta. Spun cu mare prețuire și respect pentru medici, împreună reușim să facem lucruri extraordinare pentru oameni, și asta e principala menire. Eu cred că medicul este o prelungire a mâinii lui Dumnezeu, care face foarte mult bine oamenilor. Vă asigurăm de tot respectul nostru, meritați prețuirea și toate aplauzele noastre”, a încheiat președintele CJ BN.

Președintele Radu Moldova a primit o distincție în semn de recunoaștere a investițiilor făcute în sănătate.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts