Alegeri interne în toate organizațiile din PSD de jos în sus. Ele vor fi declanșate în această vară și vizează comunele, orașele, municipiile și șefia organizațiilor județene

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a anunţat că în maximum o lună de zile va mai fi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD pentru a declanşa alegeri interne în toate unităţile administrativ teritoriale şi localităţile în care partea de administraţie locală a fost câştigată de social-democraţi.

„O să pregătim un Consiliu Politic Naţional într-o perioadă cât mai apropiată, maxim o lună de zile, pentru declanşarea alegerilor interne în PSD de jos în sus, în toate unităţile administrativ teritoriale şi toate localităţile din judeţele în care în acest moment autorităţile locale, primăriile de municipiu şi consiliile judeţene au fost câştigate de PSD, urmând să avem un program şi pentru restul judeţelor”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Amintim că o ședință a Consiliului Național al PSD a avut loc, marți, la care s-a discutat, printre altele, și excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD. Tot în cadrul Consiliului Național au fost dezbătute și nemulțumirile primarilor și președinților de organizații PSD privind împărțirea banilor din programul Anghel Saligny, spun surse politice pentru PS News.

Așa cum PS News a scris luni AICI, sunt mari nemulțumiri în PSD legate de cum s-au împărțit banii. În primul rând, pentru faptul că județele care primesc cei mai mulți bani sunt județele din care provin Gheorghe Flutur și Paul Stănescu, adică Suceava și Olt. Iar județele care primesc cei mai putini bani sunt Galați, Brăila, Brașov, Sibiu si Ilfov.

„Nu este normală această împărţire, trebuia făcută în funcţie de numărul de locuitori şi atunci cu siguranţă ar fi fost o împărţire echitabilă. Sumele sunt insuficiente. Am programat o întâlnire cu preşedintele CJ şi cu primarii săptămâna viitoare astfel încât să vedem exact care sunt sumele depuse în total pe judeţul Brăila şi care sunt sumele alocate”, a declarat Marian Dragomir, primarul Brăilei, la știrile TVR.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, despre nemulţumirile primarilor PSD privind împărţirea banilor din Anghel Saligny, că din punctul lui de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună.

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts