Activistul de mediu Marius Bălan cere demisia lui Ioan Crețiu de la DSP-ul primăriei Bistrița dar și a șefului Poliției Locale după masacrarea pomilor din oraș de o firmă tocmită de Electrica SA. ”Bistrița Civică” va face o plângere penală în acest scandal.

Scandal uriaș în jurul intervenției brutale asupra coronamentului a zeci de copaci de la marginea bulevardelor din Bistrița de către angajații unei firme contractată de Electrica SA pentru a face această treabă. Din păcate, respectivii angajați au măcelărit efectiv arborii , fără a mai ține cont de impactul tăierilor asupra mediului înconjurător dar și copacului  transformat într-un trunchi ciopârțit fără milă.

Astăzi, copacii afectați au fost văzuți și de primarul Bistriței, Ioan Turc, viceprimarul Sorin Hangan, acolo fiind prezenți atât Cristian Țetcu dar și Marius Bălan.

Tot astăzi, Marius Bălan a trimis  primarului Ioan Turc dar și Consiliului Municipal o petiție în care cere demisia lui Ioan Crețiu de la DSP-ul primăriei Bistrița dar și a șefului Poliției Locale după masacrarea pomilor din oraș de o firmă tocmită de Electrica SA

MARIUS BĂLAN: ” Vă  trimit această petiție ca un urlet de disperare venit în sprijinul copacilor de aliniament din orașul nostru care sunt batjocoriți an de an ba de Primărie și,  mai nou,  de Electrica SA. De asemenea, Legea 24 / 2007, legea  spațiilor verzi care reglementeaza și apără arborii de aliniament este terfelită și ea de instituțiile acestui stat semi-eșuat. În fapt, această batjocură făcută  de niște nefericiți de drujbiști la comanda Electrica SA, fără nici un fel de aviz de la alte instituții somnolente si ele , ne arata nouă că totul este posibil de  aceasta maniera exact in extrasezon, când și un om cu 2 clase stie că nu e voie sa amputezi copaci în plină vegetatie.

Această lucrare trebuia executată  profesionist cu toate  avizele cel târziu pînă în 15 februarie. Consider că a sosit timpul ca în Primaria Bistrița,  consilierii locali,  dar în special domnul Primar IOAN TURC să facă curățenia de primăvară  pe la șefii de servicii, indiferenți și ei care nu au văzut, nu au auzit și nu au luat masurile necesare.

Fac referire cu precizie și adaug că se impune înlocuirea urgentă a șefului DSP Bistrița și cea a șefului Politiei Locale  care desi are echipaje active cu politisti, nu a catadicsit sa-i intrebe pe drujbistii de aiurea ce lucrari fac ei pe bulevard in plina zi. Nu a trecut nimeni  pe strazi cand urla DRUJBA ?

Demiterea  așadar trebuie sa aiba loc cat mai urgent la aceste doua servicii care sunt alimentati din bani publici.

Am fost în stradă de două ori am stat de vorba minute bune cu domnul Primar și Viceprimar SORIN HANGAN și le-am transmis cum si ce trebuie sa rezolve ca  asemenea golănii să nu mai aibă loc in orasul nostru.

Cetateanul de la etajul patru din Andrei Muresanu stie una si buna adica la Primarie nu s-a schimbat nimic nici o viziune noua  si totul a ramas la fel ca pe vremea fostului Edil un alt  samsar de arbori binecunoscut.

Cer instituțiilor: Garda de Mediu, APM, Prefectura,  să ia masurile cele mai dure împotriva celor care au comandat  aceasta distrugere pe domeniul public. Acelasi lucru il cer tuturor consilierilor locali si-i invit sa mearga pe jos sa se uite la dezastrul facut. Cer consiliului local, Primarului, Prefectului sa dea un ultimatum furnizorilor de servicii sa isi ingroape cablurile spanzurate prin copaci  si pe sub cornisele imobilelor, si odata cu santierul de reconfigurare al traficului de pe Decebal-A. Muresanu  sa fie somati si acesti furnizori sa isi faca treaba  asa cum prevede si legislatia si recomandarile din domeniile respective.

Cer colegilor de la Bistrita Civica sa initieze urgent plangeri PENALE tuturor factorilor de raspundere pe acest caz deosebit de barbar si necivilizat  intr-un oras european”

 

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts