La ora 18:00, Palatul Culturii va găzdui un concert extraordinar ce are ca scop susținerea refugiaților din țara vecină. Intrarea este liberă, iar doritorii pot face donații în holul Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc”.
S-au alăturat spectacolului și alți muzicieni, astfel că vor urca pe scenă 5 artiști ucraineni:
• Halina Borishko, profesor de pian și concertmaestru
Cu peste 40 de ani de experiență, a primit premiul pentru „Cel mai bun concertmaestru din regiunea Harkov”. A pregătit numeroși elevi care au câștigat concursuri locale, regionale, naționale și chiar internaționale.
• Tania Pupin, studentă la Academia Natională din Liov
A câștigat câteva premii importante în Franța și Argentina. Cântă la vioară și, în timpul liber, întreține atmosfera la evenimente.
• Viktor Anisimov
Este un mare artist al Ucrainei. A cântat peste 20 de ani pe scene din Ucraina, Marea Britanie, Franța, Israel, Canada etc. Cântă la chitară și vioară și, timp de 10 ani, a fost profesor de canto. Cea mai bună colaborare pe plan muzical a avut-o cu sora lui, Liuba Anisimov. De-a lungul carierei artistice, a câștigat și premii importante.
• Ana-Maria Calancea, masterandă la Universitatea de stat din Cernăuți (Facultatea de Istorie)
De la 10 ani, a studiat canto la Școala Populară de Artă și Civilizație Românească “Ciprian Porumbescu” din Cernăuți. A obținut multe premii în Georgia, Bulgaria, Polonia, România, Moldova, trofee, diplome pentru muzică ușoară și pentru populară, distincție din partea Consulatului General al României în Cernăuți. La facultate se prezintă cu mândrie ca fiind româncă și mereu a fost apreciată pentru cântecul românesc. Abordează atât muzică ușoară, cât și populară.
• Anastasia Opaeț, elevă în clasa a X-a, Cernăuți
Studiază la Școala Populare de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuți. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale. În repertoriul lor se regăsesc și cântece populare românești. Costumul ei, precum cel al Anei-Maria Calancea, este confecționat de meșterii populari din Asociația „Meșterul Popular Român din cadrul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești”, din care face parte Școala Populară de Artă și Civilizație Românească „Ciprian Porumbescu”.