Subpreferctul Décsei Atilla a fost reales pentru al patrulea mandat la conducerea maghiarilor din județul Bistrița-Năsăud

Sala festivă a Palatului Culturii din Bistrița a fost astăzi gazda conferinței de alegeri a organzației Bistrița-Năsăud a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Românie – Adunarea Delegaților. La Bistrița au fost prezenți 95 de delegați și invitați. Potrivit statutului organizației președintele este ales de către Adunarea Delegaților pentru un mandat de patru ani. Décsei Atilla a fost propus de către trei organizații locale, respectiv cea de la Ciresoaia, Beclean și organizația municipală Bistrița, pentru funcția de președinte al organizației județene.

Au transmis mesaje Ioan Turc, primar al Municipiului Bistrița și președinte al PNL BN, Camelia Tabără, vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ionut Simionca, președinte al PMP BN, Pop Romulus, președinte interimar a Partidei Romilor BN, deputatul PSD Bogdan Ivan și subprefectul Ioan Zăgrean. Conducerea centrală a Uniunii a fost reprezentată de  Novák Levente, vicepreședinte executiv al UDMR și Benedek Zacharie, deputat UDMR. Adunarea Delegaților a început prin binecuvântarea protopopului romani-catolic Gered Péter, după care au urmat discursurile oficialilor din partea partidelor și instituțiilor invitate.

 

În urma votului exprimat de delegații reprezentând organizațiile din întreg județul Bistrița-Năsăud, Décsei Atilla a fost reales pentru un al patrulea mandat de președinte al UDMR Bistrița-Năsăud.

 

Décsei Atilla, președinte UDMR Bistrița-Năsăud: ” Trebuie elaborat și implementat un plan strategic care să promoveze și să asigure rolul de forță de echilibru a  UDMR  în politica românească. Avem nevoie de toți maghiarii pentru a ne consolida ca forță politică dar și ca Uniune care reprezintă din punct de vedere umanitar, social toate comunitățiile maghiare din România și nu numai”.

 

De asemenea, președintele reales al UDMR Bistrița-Năsăud, a mai vorbit în fața celor prezenți  despre importanța educației, a cultelor și  culturii.

 

” Să acordăm un sprijin cât se poate de real tineretului, sănătății și agriculturii, asta trebuie să facem în anii ce urmează. Vă mulțumesc tututor pentru încrederea acordată”, a conchis președintele Décsei Atilla.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts