DUMITRA: Concert impresionant de cântece religioase și pricesne la Biserica Ortodoxă „Sfinții Apostoli. Evenimentul a fost coordonat de interpreta Larisa Bozbici Petru și Pavel”.

În Duminica Floriilor, la Biserica Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Dumitra s-a desfășurat un impresionant concert de cântece religioase și pricesne, la care au participat aleși invitați din domeniul muzical și artistic. Cea de-a doua ediție a Concertului de Florii, devenit o tradiție mult așteptată de locuitorii acestei comune din județul Bistrița-Năsăud, a fost organizată cu sprijinul Primăriei comunei Dumitra (Bălăjan Gheorghe), al Bisericii Ortodoxe (preoți Marius și Ioan Moldovan), alături de Centrul de Informare Turistică (Dina Simion).
Evenimentul a fost coordonat de interpreta Larisa Bozbici, o fiică a satului mult îndrăgită, care cu acest prilej și-a lansat cel de-al doilea volum de pricesne, cărora le-a oferit o interpretare plină de emoție, reunite sub titlul „Tinere, te cheamă Domnul!”. Despre Larisa Bozbici putem spune că este o tânără artistă din județul Bistrița-Năsăud, laureată cu mari premii și trofee folclorice la prestigioase festivaluri – concurs naționale și județene, fiind o interpretă de muzică populară înzestrată cu mult talent și cu un profund respect pentru autentic și valoare.
Minunatele voci feminine care au interpretat desăvârșit pricesne în fața unui număr impresionant de credincioși, prezenți la Sfânta Liturghie de Florii, într-o biserică de o măreție și frumusețe aparte, sunt: Larisa Bozbici, Cristina Bugnar, Lenuța Filipoi, Alina Ceuca, Florina Bălan, Teodora Florea, Larisa Ștefania, Oana Matei – Coruți, Cristina Scurtu, Lucica Moisil, preoteasa Oana Bozga Pintea și Grupul vocal „Flori Dumitrene”. Au onorat acest eveniment cultural cu prezența: meșterul popular Lucia Todoran din Salva, Menuț Maximinian în calitate de moderator, prieteni și dragi colaboratori: prof. Mărioara Buzilă; Ioan Simionca și Emilia Ometiță din partea Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud; Teodor Pușcaș și Bianca Simionca din partea Palatului Culturii din Bistrița; Nicolae Predescu, fiul marii artiste Valeria Peter Predescu, precum și oficialități locale și județene ș.a.
După evoluțiile artistice văzute ieri la biserica din Dumitra, ne exprimăm pe deplin bucuria că județul Bistrița-Năsăud are în acest moment o excepțională generație de tinere interprete de muzică populară, credem, fără egal în țară, datorită talentului și înaltei lor ținute artistice. Felicitări tuturor, iar bucuria împărtășită nouă prin vocile voastre să vi se întoarcă înmiit!
Material întocmit de Emilia Ometiță, șef – Biroul Cultură Tradițională, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-N

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts