SORIN GRINDEANU: La rectificarea bugetară vor fi alocate fonduri pentru modernizarea drumurilor naţionale 17C şi 17D. Valoarea proiectelor este estimată la peste 600 de milioane de lei.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a confirmat într-o conferință de presă la Bistrița că la rectificarea bugetară vor fi alocate fonduri pentru modernizarea a două tronsoane din drumurile naţionale 17C şi 17D, proiecte a căror valoare este estimată la peste 600 de milioane de lei.

Este vorba despre un tronson de aproximativ 10 kilometri din DN 17C, care include actualul drum de centură al municipiului Bistriţa, şi despre circa 17 kilometri din DN 17D, pe tronsonul Valea Mare – Pasul Rotunda, despre care ministrul Grindeanu a spus că este posibil să fie ultimul drum naţional de pământ din ţară.

“Nu este un efort foarte mare, o să prindem sumele respective astfel încât aceste investiţii să fie făcute”, a dat asigurări Grindeanu, care s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Ministrul Transporturilor a precizat că, pentru tronsonul din DN 17C, lucrările sunt estimate la 104 milioane de lei, în timp ce lucrările de modernizare de pe DN 17D ar urma să coste în jur de 500 de milioane de lei.

Sorin Grindeanu a cerut autorităţilor responsabile din judeţul Bistriţa-Năsăud ca, până la rectificarea bugetară, să actualizeze studiile de fezabilitate şi avizele pentru cele două proiecte de investiţii, astfel încât acestea să intre rapid în fazele de execuţie.

Reamintim că:  ministrul Transporturilor a participat la startul lucrărilor la varianta ocolitoare a oraşului Beclean, prima de acest tip din zona urbană a judeţului Bistriţa-Năsăud şi care va fi construită peste râul Someşul Mare.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi are o valoare de peste 86 de milioane de lei (cu TVA), din care 85% reprezintă fonduri europene, iar restul de 15% este contribuţia Guvernului României.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts