Făcând parte dintr-o familie înstărită a burgului Bistrița, Andreas Beuchel este ales jude în anul 1525, locuind în casa căreia azi îi spunem și casa Ioan Zidaru. În acele vremuri, fiul lui Ștefan cel Mare, Petru Rareș, se ocupa în zona Galațiului cu negoțul de pește, atunci era cunoscut ca Petru Măjeru (Petru Pescarul), vindea pește și în cetățile săsești din Transilvania. La Bistrița s-a împrietenit cu judele orașului, putem bănui că a și înnoptat în casă acestuia. După puțin timp obține domnia Moldovei și îl susține pe Ioan Zapolya în lupta pentru coroana Ungariei, faptă răsplătită de acesta cu cetatea Bistriței și a Ungurașului.
Sașii bistrițeni, care aveau drept de decizie între zidurile orașului și care l-au primit înainte ca prieten, au refuzat, în noile condiții, să-i deschidă porțile (1529). Se spune că fostul jude, Andreas Beuchel, trece într-o noapte dincolo de ziduri, în tabăra lui Petru Rareș și îi spune pe unde să atace orașul. Nereușind să cucerească Bistrița, domnitorul pleacă în Moldova, nu înainte de a-l preda pe Andreas Beuchel orașului.
În acel an, jude era Thomas Werner, vecinul și dușmanul fostului jude, care este cercetat și condamnat pentru trădarea orașului, la moarte prin decapitare. Execuția s-a împlinit în aprilie 1531, în piața publică, în partea ei sudică, capul fiind aruncat în apa Bistriței. Mai mult, s-a cioplit în piatră chipul lui și s-a pus, alături de blazonul familiei, pe un perete exterior al bisericii, în loc vizibil și pe direcția casei, ca exemplu pentru cetățeni- cine face ca el, ca el să pățească.
Mai târziu, în casa fostului jude locuiește vestitul arhivar al Transilvaniei, Christian Pomarius, care sistematizează și arhivele urbei. În anul 1538 casa este cumpărată de Ioan Zidaru (Johannes Murator), care se refugiază la Bistrița după ce i se dărâmă o boltă la biserica la care lucra, Sf. Dumitru din Suceava. De atunci a rămas în memoria orașului și numele de casa Ioan Zidaru.
Și azi putem vedea pe spatele bisericii, pus pe direcția casei judelui, chipul din piatră a lui Andreas Beuchel, pildă că totul se plătește- cine face ca el, ca el să pățească.
Eugen Miloș, Casa Argintarului- secție a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.