Radu Moldovan: ” Există posibilitatea ca în 2024 să fim primul județ din România care va avea întreaga rețea de drumuri județene reabilitată și modernizată”

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru InfoBistrița.ro și ProPolitica.ro, despre modernizarea infrastructurii rutiere din județ, în mandatele sale.

“Dacă vorbim de infrastructura de drumuri, cei aproximativ 700 de kilometri au astăzi, în proporție de peste 85 la sută, aproximativ 600 de kilometri, de când sunt eu, de 10 ani, am ajuns la ei: ori modernizare integrală, ori reabilitare, ori covor asfaltic. Pe cei 80 și ceva de km, DJ 151, în momentul de față este achiziția pentru documentația tehnică, am semnat anul trecut acordul cu ADR Nord-Vest, pe următorul POR, avem finanțarea asigurată, se termină achiziția, anul acesta se face documentația tehnică, eu sper, prin toamnă, să se deschidă sesiunile de depunere a proiectelor, să începem procedura de achiziție și undeva în vara anului viitor, în toamna anului viitor, să înceapă modernizarea. Și spun modernizare pentru că nu vom mai trata doar trama stradală și acostamentul, ci vom trata și șanțul și podețul și trotuarul. Avem grijă și de colectare torenți, ca apa să nu mai distrugă fundația”, a explicat Radu Moldovan.

“Nu știu dacă până la finalul celui de-al treilea mandat al meu va fi integral rețeaua de drumuri județene reabilitată și modernizată, dar sigur toți kilometri vor avea finanțare. Vom fi primul județ din România care va avea întreaga rețea de drumuri județene reabilitată și modernizată”, a spus șeful CJ.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts