Primarul Ioan Turc s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă: Discuțiile au vizat proiectele municipiului Bistrița dar și așteptările pe care le au primarii din Bistrița-Năsăud de la programul ”Anghel Saligny”

Edilul Bistriței, Ioan Turc, președinte al PNL Bistrița-Năsăud s-a întâlnit astăzi cu premierul Nicolae Ciucă, după ce ieri, Turc, în calitatea lui de președinte al PNL BN a luat parte la Consiliul Național, întâlnire în care s-a decis numirea lui Gheorghe Flutur pe funcția de președinte interimar și convocarea congresului extraordinar al partidului pentru data de 10 aprilie.

Potrivit lui Ioan Turc, în cadrul discuțiilor avute, am subliniat importanța construirii drumului rapid Baia Mare – Bistrița – Suceava, care urmează să includă centura ocolitoare a municipiului, mobilitatea fiind esențială în orice oraș, cu atât mai mult într-o reședință de județ. De asemenea, edilul Bistriței a discutat cu premierul Ciucă și  despre realizarea prin Compania Națională de Investiții a unui bazin olimpic, ca parte a unui plan al Primăriei Bistrița ce își propune să atragă școlarii și tinerii spre natație. Am oferit detalii despre programul pe care l-am inițiat, intitulat „Școala de înot”, prin care, din acest an, 1500 de elevi din ciclul primar vor beneficia de cursuri de înot gratuite, într-un demers administrativ ce se vrea o pledoarie pentru o viață sănătoasă.

IOAN TURC: Am discutat și despre Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu referiri la proiectele pe care municipalitatea le-a depus pentru finanțare. Este vorba despre noul pasaj auto subteran Gării – Tărpiului, modernizarea drumurilor din intravilan, extinderea rețelelor de apă și canalizare, dar și a celei de gaze naturale în cartierele aparținătoare Sărata și Slătinița, pentru creșterea calității vieții și în zonele periurbane ale Bistriței. Am amintit și așteptările pe care primarii din Bistrița-Năsăud le au de la Programul „Anghel Saligny” pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează, primind confirmarea că programul va fi operațional în curând, proiectele depuse urmând să fie evaluate în vederea implementării. Primul ministru m-a asigurat de întregul suport al Guvernului României pentru obiectivele de investiții pe care i le-am prezentat, arătându-se și un bun cunoscător al realităților județului Bistrița-Năsăud”, a explicat primarul municipiului Bistrița.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts