BISTRIȚA: Oamenii de afaceri și reprezentanții fermierilor din BN s-au întîlnit cu Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Agriculturii , Ionuț Chesnoiu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu s-au întâlnit la Bistrița cu reprezentanții mediului de afaceri. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean –  Radu Moldovan, parlamentarii PSD, subprefecții Ioan Zăgrean și Decsei Attila.

“Dacă mediul de afaceri este motorul de dezvoltare al societății, agricultura este cheia. Ambele domenii sunt afectate semnificativ din cauza pandemiei, iar acum de conflictul din Ucraina. De aici a apărut necesitatea întâlnirilor de lucru alături de Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu”, a spus Radu Moldovan.
Ce trebuie știut?
• săptămâna viitoare se va prezenta un pachet de măsuri, pentru flexibilizarea utilizării fondurilor europene, tipuri de ajutoare care vor veni similar cu cele care au fost în pandemie, finanţate din Instrumentul european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență, dar şi alte elemente sau măsuri de tipul one-off.
 Important pentru fermieri:
• 500 milioane euro se vor duce ca sprijin direct către fermieri;
. Pe lângă fondurile naţionale pe care Guvernul le alocă dezvoltării localităţilor, avem şi fondurile europene care vin să sprijine dezvoltarea satului românesc.
Felicitări, coordonatorilor Departamentului pentru politici fiscal bugetare al PSD BN, Cristian Parasca și Marius Ilieșiu, coordonatorilor Departamentului pentru mediul de afaceri și antreprenoriat al PSD BN, Horațiu Gherman și Andrei Kozuk și cooronatorilor Departamentului pentru agricultură și dezvoltare rurală al PSD BN, Anton Varga și Cătălin Moldovan, pentru organizarea acestor întâlniri care au făcut vocea antreprenorilor și fermierilor din Bistrița-Năsăud să fie și mai auzită de către factorii de decizie”, a punctat președintele Consiliului Județean , Radu Moldovan.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts