Năsăudenii au început să încheie contracte cu noul furnizor de gaz

Cetățenii din orașul Năsăud sunt nevoiți să aleagă un alt furnizor de gaz, după ce CPL Concordia a anunțat că își încheie activitatea și a trimis notificări. Primăria Năsăud a reacționat rapid, primarul Dorin Vlașin anunțând primele măsuri care se iau pentru cetățeni. Astfel, un birou a fost deschis la Casa de Cultură din Năsăud, unde oamenii pot semna contracte cu alți furnizori.

Enel este unul dintre furnizorii care a venit cu o ofertă foarte bună de preț, acesta fiind principalul motivul pentru care oamenii aleg să încheie contracte. Conform Mesager24.ro, încă din prima zi, zeci de oameni s-au prezentat la biroul amenajat la Casa de Cultură, pentru a încheia contracte de gaz cu Enel. Cetățenii au nevoie doar de cartea de identitate și de ultima factură la gaz, pentru a semna noul contract.

Biroul deschis de Enel la Casa de Cultură din Năsăud funcționează zilnic, între orele 10:00 – 17:00, inclusiv sâmbăta și duminica.

După cum a scris publicația noastră, o situație asemănătoare este și la Uriu, unde CPL Concordia a avut contracte cu cetățenii. Și acolo, va fi prezentă o echipă ENEL, pentru a încheia contracte. Aceasta va fi prezenta joi, 24.03.2022, începând cu ora 10:00, în incinta Primăriei, în Sala de ședințe de la etajul 1.

Context. Toți abonații CPL Concordia au termen de 21 de zile, de la primirea notificării, să încheie un nou contract, cu un alt furnizor de gaz. În cazul în care nu vor încheia un astfel de contract, nu vor rămâne fără gaz, ci vor fi preluați de un furnizor de ultimă instanță (FUI), adică de o companie de furnizare desemnată de ANRE, din lista furnizorilor. Este vorba de Electrica Furnizare, E-On Energie România, Engie România, OMV Petrom, Premier Energy și Tinmar Energy. Așadar, clienții care nu își aleg singuri un furnizor în 21 de zile, vor avea automat un furnizor din cei șase, cu prețuri mult mai mari decât cele plătite până acum la CPL Concordia.

În prezent, pe piață există mai multe companii care au prețuri mai mici. De exemplu, ENEL este una dintre companiile cu prețuri, în prezent, cu 50% mai mici decât cele ale companiilor din FUI. Prețul la ENEL este de 0,67 lei/kWh, în timp ce tariful reglementat al celor șase companii din FUI este de peste 1,19 lei kWh.

foto: mesager24.ro

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts