Viceprimarul comunei Șieu Odorhei, Ovidiu Zăpârțan, condamnat pentru conducerea unei mașini sub influența alcoolului. Tribunalul Bistrița-Năsăud a amânat închisoarea de 1 și 3 luni pe o durata a 2 ani de supraveghere

Comuna Șieu Odorhei va rămâne fără viceprimar,  deoarece, Ovidiu Zăpârțan, ales pe lista Alianței pentru Șieu Odorhei din partea ALDE, a călcat pe bec. Conform Hotărârii nr.304 din 10 martie 2022 a Tribunalului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Zăpârțan a primit din partea judecătorilor de la Judecătoria Beclean o condamnare de 1 an și 3 luni pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului , infracțiune prevăzută de art.336 Cod Penal. În apel, instanța superioară admite parțial recursul viceprimarului și amână închisoarea de un an și trei luni pe o durată de doi ani de supraveghere.

Pe durata celor doi ani de supraveghere, Zăpârțan trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere, una dintre ele făcând referire la prezentarea la Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud la datele fixate de acesta dar și să îl primească pe consilierul de probațiune.

Din informațiile noastre, Ovidiu Zăpârțan este în concediu medical și încă ocupă funcția de viceprimar, doar că el va fi schimbat din această funcție, locul rămas vacant urmând să fie ocupat de unul din consilierii locali. Din câte se pare, Zăpârțan mai are și alte probleme de ordin penal. Surse judiciare spun însă că în cazul celor doi ani de supraveghere nu există articolul care prevede interzicerea exercitării unei funcții publice.

Vom reveni!

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts