JURNAL DE RĂZBOI: Ziua 25: Un atac dinspre Belarus ar putea fi lansat în zona de vest / Forțele ruse au lovit din nou cu rachete hipersonice / Zelenski acuză ”teroarea” din Mariupol

În cea de-a 25-a zi de război, tensiunile escaladează.Într-o discuție cu cancelarul german, Putin îl acuză pe Zelenski că are pretenții „nerealiste”. Tot mai multe state cer Rusiei încetarea focului. La Mariupol, luptele de stradă îi împiedică pe salvatori să ajungă la supraviețuitori încă prinși sub dărâmăturile teatrului bombardat.

11:20Una dintre cele mai mari uzine metalurgice din Europa este distrusă de bombardamentele armatei ruse, spune consilierul ministrului de interne Vadim Denisenko potrivit AP.

10:43Ucraina consideră că există un risc crescut în privința unui atac în regiunea de vest a țării, Volyn, lansat dinspre Belarus, a transmis președinția citând surse militare.

10:14Pentru a doua zi consecutiv, forțele ruse au lansat rachete hipersonice din spațiul aerian al peninsulei Crimeea, a anunțat ministerul apărării.

În același timp, Rusia a lovit Ucraina cu rachete de croazieră lansate din Marea Neagră și Marea Caspică, relatează Interfax.

10:06De la debutul războiului, 115 copii au fost uciși și peste 140 răniți, potrivit ultimului bilanț publicat duminică de oficialii de la Kiev citați de Nexta.

09:57China susține că se află de partea justă a istoriei în războiul din Ucraina

09:45Șapte coridoare umanitare vor fi deschise duminică pentru evacuarea civililor, a anunțat vicepremierul Irina Vereshchuk, potrivit Reuters.

09:39Cum își văd viitorul ucrainencele venite în România din cauza războiului: „Suntem o povară pentru Europa și în scurtă vreme se va vorbi despre asta”

09:22Cinci oameni, printre care și un copil de 9 ani, au fost uciși în timpul nopții ca urmare a bombardamentelor din Harkiv, anunță oficiali din poliție citați de Kyiv Independent.

09:09Rușii au bombardat școala de artă din Mariupol unde se adăposteau 400 de oameni, au anunțat autoritățile locale citate de Reuters. Nu există încă un bilanț al victimelor.

08:56Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului, despre sancţiunile internaţionale care o vizează: Mi se pare complet nedrept şi nerezonabil

08:24Trei oameni, dintre care 2 copii, au fost uciși în atacurile lansate de ruși în Rubizhne, relatează Kyiv Independent. Guvernatorul regiunii Luhansk a precizat că 24 de case și blocuri de locuințe au fost distruse în ultimele 24 de ore în Rubizhne și Severodonetsk. 7 persoane au fost evacuate.

08:14Luptători sirieni din trupele paramilitare spun că sunt gata să plece în Ucraina pentru a lupta alături de aliații ruși, însă nu au primit încă instrucțiuni în acest sens, doi comandanți ai acestor trupe au declarat pentru Reuters.

07:43Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că asediul Rusiei asupra portului Mariupol a fost o ”teroare” care va rămâne în istorie secole de-a rândul de acum încolo, potrivit Reuters.

El i-a acuzat pe ocupanții ruși de crime de război. “Să faci așa ceva unui oraș pașnic …este o teroare care va fi ținută minte secole”.

07:03Corespondenții BBC din Lviv au transmis că au auzit sirene de atac aerian iminent. Locuitorii din multe alte orașe și regiuni din Ucraina au fost, de asemenea, treziți de sirene, în ceea ce a devenit un eveniment zilnic. Printre acestea se numără capitala Kiev, Sumy, Mykolaiv, Poltava, Harkov, Cherkasy, Odesa și Zaporizhzhia, potrivit presei locale.

06:40Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare, transmit dpa și Agerpres. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat decizia într-un mesaj video sâmbătă seara.

06:30​Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa duminică membrilor parlamentului israelian

06:20Administrația de Stat a orașului Kiev a transmis o alertă aeriană. “Atenție! Alertă aeriană declanșatăla Kiev! Cerem tuturor să caute urgent adăpostul de apărare civilă cel mai apropiat!”, se arată în comunicat. Ucrainenii au fost îndemnați să nu ignore semnalele de alarmă aeriană

05:59Cel puţin 260 de civili au fost ucişi în luptele din jurul oraşului Harkov de când trupele ruse au invadat Ucraina în urmă cu aproape o lună, potrivit informaţiilor furnizate sâmbătă seara de autorităţi locale

23:44Soţia preşedintelui Zelenski cere organizarea unor „culoare umanitare veritabile”

23:19„London calling” devine „Kiev calling”. Cum s-a transformat hitul The Clash într-un imn de război pentru Ucraina

22:38Un ofiţer de poliţie din Mariupol face apel la Biden și Macron: „Aţi promis ajutor, daţi-ne acel ajutor!”

22:19De la muzică la război și cum încearcă ucrainenii să mai uite de frica atacurilor

21:35

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts