25 de incendii de vegetație doar în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul tuturor subunităților de Intervenție ale inspectoratului și pompierii voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din cadrul primăriilor din județ au intervenit la 25 de incendii de vegetație, unele dintre acestea s-au extins la vecinătăți (imobile/anexe sau fondurile forestiere).

Suprafețele afectate sunt însemnate, hectare întregi de teren fiind incendiate agresiv.

Incendiile de vegetatie uscate au fost înregistrate pe raza localităților Bistrița, Chiuza, Mires, Lechinta, Herina, Sintereag, Beclean, Sânmihaiu de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Rodna, Năsăud, Josenii Bargaului, Mintiu, Liviu Rebreanu, Sasarm, Livezile, Visuia, Buduș, Sărata, Sigmir, Sopteriu, Simionești.

Echipe de inspectori de prevenire din cadrul unității sunt în teren încă din aceasta dimineață și iau masurile prevazute de legislația în vigoare.
Unele intervenții sunt încă în dinamica. Facem un apel la responsabilitate: nu mai incendiați terenurile! Aceste situații de urgență pot avea un deznodământ tragic, ieri un bărbat în vârstă de 60 de ani și-a pierdut viata în urma unui incendiu de vegetatie.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts