NUȘENI- VIDEO: Un incendiu de proporții a ars azi-noapte 12 hectare de copaci și vegetație uscată din care două din liziera unei păduri de conifere

Garda de Intervenție Beclean și Punctul de Lucru Lechinta, cu două autospeciale de stingere, membrii Ocolului Silvic Bistrita și SVSU Nuseni și Matei au intervenit aseară la un incendiu de vegetatie uscată cu extindere la pădure de conifere la iesirea din localitatea Nuseni spre localitățile Enciu și Bidiu. Intervenția a fost una solicitantă pentru pompieri, fiind vorba de o zonă greu accesibilă. În prima etapă a procesului de stingere, au fost localizate și izolate focarele, pentru a nu se extinde pe suprafețe mai întinse. Cu ajutorul mijloacelor tehnice puse la dispoziție de SVSU Matei și Nuseni au fost create culoare de separare a zonelor afectate de zonele amenințate.

Majoritatea focarelor au fost lichidate, pompierii militari și voluntari, împreună cu membrii Ocolului Silvic și cetățenii lucrează pentru lichidarea focarelor ascunse și supravegherea zonei. Suprafața afectată este de aproximativ 12 ha (dintre care cca 2 ha lizieră de conifere. Din fericire, o pădure nouă de foioase (de aproximativ 2-3 ani) a fost salvată.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts