Se întrevede o criză a gazului la Năsăud și Uriu? Compania CPL Concordia și-a anunțat stoparea activității

Compania CPL Concordia, care furnizează gaz în mai multe localități din Bistrița-Năsăud și Cluj, își va încheia activitatea. A anunțat deja abonații că vor fi nevoiți să își caute alt furnizor.

“ , ̆ ̆ ̆ ̆ ̆ ̦ !

Cadrul actual al pieței de gaze naturale, atât la nivel național, cât și internațional, este caracterizat de o puternică instabilitate a prețului de achiziție a gazelor naturale pe piețele centralizate. Pe piața de gaze naturale din România, în ultima perioadă, au continuat să se înregistreze creșteri semnificative ale prețului de achiziție a gazelor naturale, fapt ce a dus la o creștere a prețurilor pentru clienții finali. Acestei situații deosebite i se interpun lipsa de previzibilitate în aprovizionare datorită contextului general, dar și prevederile legislative recent adoptate în România, care împreună, conduc la o stare de incertitudine atât pentru furnizor, cât și pentru clientul final”, a transmis compania CPL Concordia.

Subliniem faptul că, în calitate de titular al licenței de furnizare, societatea noastră nu are la îndemână pârghii care să diminueze impactul evoluției prețurilor pe piața angro de gaze naturale. Mai mult, piața de gaze naturale necesită un cadru de reglementare stabil și predictibil pe termen lung. Suntem conștienți de faptul că orice acțiune de majorare a prețului de furnizare a gazelor naturale creează un impact în bugetul dumneavoastră. Din considerentele expuse anterior, vă informăm că societatea noastră intenționează să renunțe la activitatea de furnizare, ca atare, este necesar ca în cel mai scurt timp să încheiați un contract de furnizare gaze naturale cu alt furnizor.

Vă reamintim faptul că toți clienții finali de gaze naturale au dreptul să își schimbe furnizorul, cu respectarea condițiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic, indiferent de furnizorul pe care îl alegeți. Lista furnizorilor de gaze naturale poate fi consultată

pe pagina de internet www.anre.ro, secțiunea Info consumatori, rubricile Operatori economici/Gaze naturale/Titulari
licenţe şi autorizaţii, https://portal.anre.ro/PublicLists/LicenteAutorizatiiGN.

Pașii de urmat în vederea schimbării furnizorului sunt:

1. În scopul încheierii unui nou contract de furnizare a gazelor naturale, luați legătura cu unul dintre furnizorii de gaze naturale din lista de mai sus și negociați condițiile comerciale și prețul de furnizare sau acceptaţi o ofertă-tip publicată de către furnizorul ales;

2. După ce conveniți cu furnizorul nou asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra prețului de furnizare, încheiați cu acesta contractul de furnizare a gazelor naturale, cu luarea în considerare a termenului necesar denunțării unilaterale, în vederea rezilierii contractului încheiat cu furnizorul actual;

3. Notificați, în scris, actualului furnizor intenția dvs. de reziliere a contractului de furnizare încheiat cu acesta, respectând termenul și condițiile de denunțare unilaterală prevăzute în contract. Pentru efectuarea acestui pas puteți să îl mandatați pe noul furnizor.

De asemenea, dacă doriți să efectuați o analiză comparativă a ofertelor de furnizare existente pe piață, puteți accesa aplicația “Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale” , online pe pagina de internet a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, la adresa https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-oferte-tip-de-furnizare-a-gn, sau prin descărcarea aplicației pe dispozitivele dumneavoastră mobile”, a transmis CPL Concordia – filiala Cluj.

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts