Șantaj din arest în dosarul mașinilor incendiate din Beclean: 50.000 de euro și amenințări pentru a-și ține gura

 

Un membru al unei grupări infracționale, destructurată în luna ianuarie 2022, împreună cu o femeie, au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, fiind bănuiți de șantaj. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Bistrița-Năsăud a confirmat arestarea preventivă pentru 30 de zile, propusă de polițiști și procurori. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au continuat cercetările și investigațiile pentru documentarea activității unei grupări infracționale specializată în comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și furt calificat. Toți membrii grupării au fost reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud, în urma unor percheziții efectuate la data de 9 ianuarie 2022, iar ulterior, arestați.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj. Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la data de 16 decembrie 2021, tânărul de 27 de ani, din Bistrița, arestat preventiv, l-ar fi amenințat pe bărbatul de 35 de ani, din Beclean, cu privire la faptul că va divulga informații privind implicarea acestuia în cazul incendierilor unui autoturism în Beclean, dacă nu îi va fi remisă suma de 50.000 de euro. Mesajele de amenințare ar fi fost transmise prin intermediul unei femei, de 39 de ani.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, la data de 8 martie 2022, bărbatul de 27 de ani și femeia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. Ieri, 9 martie, față de cei doi, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru infracțiunea de șantaj.

Mai multe amănunte aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/grupare-infractionala-destructurata-de-politisti

 

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts