Primarul Ioan Turc își dorește un simbol pentru Bistrița: Un bloc cu 30 de etaje în locul turnului PRODITERM de 120 de metri

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a vorbit, în cadrul unui interviu la InfoBistrița și ProPolitica, despre un viitor simbol al Bistriței, o clădire înaltă de peste 30 de metri, care să fie construită în locul turnului de la fostul Proditerm.

“Am discutat și cu colegii mei consilieri și Bistrița trebuie să primească, în anii viitori, un simbol. Sașii au ca simbol Biserica Evanghelică. Ce a creat comunitatea românească, ca să merite statutul de simbol? Nimic. Vechile cartiere făcute în perioada lui Ceaușescu nu pot fi considerate simbol al orașului și nici noile cartiere nu pot fi considerate simbol al orașului. Și am zis: haideți să dăm jos turnul și, printr-o asociere, dintre Primărie și antreprenori, să facem un bloc de aceeași înălțime!”, a declarat primarul Ioan Turc.

“Deocamdată ne limităm la fier (n.r. – demolarea fostei uzine termice), dar urmează și turnul. Poveștile astea, că să facem restaurant pe turn… uitați-vă la vechimea acelui turn. Cine e dus cu pluta ca pe un turn de zeci de ani vechime să vină și să facă tot felul de…. turnul trebuie dat jos, terenul curățat și haideți să facem un edificiu pe care să îl vadă de la kilometri distanță oricine de apropie de Bistrița și să spunem: la nivel 2025, asta a reușit comunitatea românească să facă”, a declarat Ioan Turc.

Turnul fostei centrale de termoficare a Bistriței, cel mai înalt din oraș, de 120 de metri are din  august 2021 un sistem de semnalizare nocturn pentru elicoptere.

Patru balize de semnalizare care emit lumină roșie, vizibile din toate punctele cardinale ghidează pe timp de noapte, elicopterele, dar si alte aparate de zbor care survolează Bistrița.  Instalarea lor, o operațiune extrem de dificilă a fost realizată de alpiniștii Serviciului Judetean Salvamont la solicitarea Spitalului Judetean de urgență, care avea nevoie de sistemul de balizare pentru opținerea acreditării de la Autoritatea Aeronautică pentru noul Heliport.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts