JURNAL DE RĂZBOI: Zelenski a semnat cererea de aderarea la UE – Va urma o nouă rundă de negocieri Rusia-Ucraina, zilele viitoare / Zeci de morți și sute de răniți în bombardamentele din Harkiv

Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse în a cincea zi de la declanșarea războiului de Vladimir Putin, mulți ucraineni petrecându-și din nou noaptea în adăposturi în condițiile în care mai multe explozii au putut fi auzite în ultimele ore în capitala Kiev și în alte orașe. Armata ucraineană spune că a reușit să respingă mai multe atacuri în împrejurimile capitalei.

Fum in urma bombardamentelor rusesti asupra KievuluiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante evenimente din Ucraina, LIVE-TEXT pe HotNews.ro

18:38Statele Unite nu văd „niciun motiv să-și schimbe” nivelurile de alertă nucleară în acest moment, a declarat Casa Albă luni, după ce președintele rus Vladimir Putin a pus în alertă maximă descurajarea nucleară a Rusiei, pe fondul unui val de represalii occidentale pentru invazia Ucrainei de către Moscova.

„Nu ne-am schimbat propriile alerte și nu ne-am schimbat propria evaluare în acest sens, dar trebuie, de asemenea, să fim foarte clari cu privire la propria utilizare a amenințărilor”, a declarat separat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, într-un interviu pentru MSNBC .

18:35Guvernul britanic a decis să interzică accesul în porturile Marii Britanii navelor cu pavilion rusesc, precum și celor închiriate sau deținute de ruși, ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunțat luni ministrul Afacerilor Externe, relatează AFP.

„Le-am scris tuturor porturilor din Marea Britanie, cerându-le să nu permită accesul nici unei nave sub pavilion rusesc, înmatriculate în Rusia, deținute, controlate, închiriate sau operate”, a scris Grant Shapps pe Twitter, menționând că legislația va oficializa această interdicție.

18:28 Dronele ucrainene lovesc din nou: Sisteme antiaeriene rusești, făcute praf lângă Kiev – VIDEO

18:23 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o cerere pentru ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană

18:20 Rusia și Ucraina au finalizat negocierile de pace după câteva ore. Agenția de presă Ria citează un oficial ucrainean care a spus că ambele părți se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări, înainte de a participa la o a doua rundă de discuții, relatează Reuters. A doua rundă de negocieri va avea loc în zilele următoare, spune delegația rusă, potrivit Belta

18:05Președintele rus Vladimir Putin a ordonat interzicerea împrumuturilor în valută și a transferurilor de către rezidenții ruși în afara Rusiei începând cu 1 martie, a declarat luni Kremlinul, ca răzbunare pentru sancțiunile economice impuse Moscovei de către Occident.

Putin a semnat, de asemenea, o lege prin care companiile exportatoare sunt obligate să își convertească în ruble 80% din veniturile lor valutare primite de la 1 ianuarie 2022.

17:50Condițiile impuse de Putin pentru un acord cu Ucraina: Controlul Rusiei asupra Crimeei să fie recunoscut oficial și demilitarizarea Kievului

17:25Uniunea Europeană a încălcat un “tabu”, acceptând în premieră în istoria sa să finanțeze livrări de arme către o țară terță, pentru a ajuta Ucraina să facă față invaziei armatei ruse, a declarat luni Josep Borrell, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts