Secretarii și funcționarii din primăriile județului Bistrița-Năsăud sunt astăzi în grevă japoneză. Pe durata grevei nu se va întrerupe programul de lucru, dar salariaţii vor purta banderolă albă pe braţul stâng. Sindicatele din administrația public locală cer Executivului, aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală. De asemenea, se mai solicită și demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.
Bugetul pe 2022 al Consiliului Județean a primit votul consilierilor județeni din PSD, PNL și PMP. Bugetul general de cheltuieli este de 342,579 milioane lei, aproximativ 69 milioane euro, din care 194,288 milioane lei sunt alocaţi spre dezvoltare- 56,71%. Principalele alocări din cadrul bugetului județului arată în felul următor: 42,99% din totalul bugetului este destinat reabilitărilor și modernizărilor drumurilor județene; • 30,82% este destinat implementării de proiecte cu finanțare nerambursabilă, 18,67% este destinat domeniului social (DGASPC, Învățământ special, Programul pentru școli a României). De asemenea, 13,73% este destinat culturii, consolidării monumentelor, susținerii cultelor, tineret, sport și alte acțiuni social-culturale, în timp ce 3,62% din total buget este destinat cheltuielilor pentru funcționarea personalul aparatului propriu care implementează proiectele de investiții.
Viitoarea Sală a Sporturilor din Bistrița-Năsăud este o bijuterie arhitectonică, fiind aproape de finalizare. Complexul va avea 2675 de locuri, centru de presă, hotel și restaurant, vestiare mari și multe, terenuri de sport. Costul total al investiției se ridică la peste 96.000.000 de lei. Construcția ar urma să fie finalizată la finele lunii mai sau începutul lunii iunie. În vara acestui an, la viitorul complex sportive vor avea loc o serie de evenimente prin care vor fi marcate aniversarea unui veac de existență a Gloriei Bistrița și 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
În cadrul ședinței Consiliului Județean de miercuri , președintele Radu Moldovan s-a arătat dezamăgit de performanțele echipei de handbal și a salutat decizia directorului Eugen Cosma de a lăsa jucătoarele fără salarii. Acesta a mai spus că decizia nu reprezintă niciun fel de abuz. „Locul ocupat de echipa de senioare este unul mai mult decât rușinos, față de eforturile pe care cetățenii acestui județ le fac. Rezultatele lasă foarte mult de dorit, cred că și conducerea clubului a fost în același asentiment și a suspendat orice plată. Nu e niciun fel de abuz. Nu am niciun rol și niciun merit, dar eu cred că este un gest pentru o perioadă limitată de timp. Clubul Gloria va respecta cu punct și virgulă toate legile și regulamentele, dar jucătoarele trebuie să aibă și responsabilități, nu doar drepturi”, a declarat Radu Moldovan pentru Radio Balada.
Clubul Sportiv Gloria 2018 se va mai extinde. Conform președintelui CJ BN, Radu Moldovan, CS Gloria 2018 ”va înghiți” ACS Heniu.”În vară va avea loc o fuziune între Heniu și Gloria Bistrița. Astfel, secția de fotbal a clubului va avea și echipă de feminin și de masculin. Și avem și peste 600 de copii la fotbal pentru juniori” a declarat Radu Moldovan.