Bistrița-Năsăud: 55 de clase de elevi sau grupe de preşcolari derulează activitatea în sistem online, acolo unde au fost identificate cazuri de infectare

Cifra a fost confirmată de inspectorul şcolar general Aurelia Dan a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă susținută astăzi la sediul ISJ BN. Potrivit Aureliei Dan, toate unităţile de învăţământ funcţionează în sistem fizic, însă 55 de clase de elevi sau grupe de preşcolari derulează activitatea în sistem online, acolo unde au fost identificate cazuri de infectare.    

Inspectorul școlar general mai spune că, în Bistrița-Năsud, sunt înregistrate 175 de cazuri de CoVid în rândul elevilor şi 44 în rândul personalului din sistemul educaţional.

IMPORTAT: Din 17 ianuarie, a fost modificat scenariul de funcţionare al sistemului de învăţământ, principalul criteriu fiind rata de ocuparea a paturilor de spital destinate tratării pacienţilor cu CoVid. Acolo unde rata de ocupare a paturilor la nivel judeţean este sub 75%, cursurile se desfăşoară cu prezenţă fizică, iar dacă rata de ocupare depăşeşte 75%, toate şcolile din judeţ trec în scenariu online. Revenirea la şcoală cu prezenţă fizică se face numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel judeţean.  O clasă de elevi sau o grupă de preşcolari trece în învăţământ online la apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pentru zece zile. 

sursa: rasunetul.ro

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts