Ministrul Sănătății, Prof. univ. Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a vizitat aseară Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc din Beclean. Alături de ministrul Rafila au mai fost prezenți și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, senatorul Ioan Deneș, precum și echipa Spitalului Orășenesc Beclean.
Potrivit primarului Nicolae Moldovan, ministrul Rafila a fost plăcut impresionat de toate investițiile Ambulatoriului din Beclean, care vizează în primul rând creșterea accesibilității populației la serviciile de sănătate:

Nicolae Moldovan: ”Îl felicit pe domnul manager Bogdan Tușa pentru implicarea în implementarea acestui proiect foarte important pentru comunitatea noastră. I-am transmis domnului ministru că la Beclean urmează încă un proiect amplu care vizează domeniul sănătății, e vorba despre reabilitarea din fonduri europene de această dată a Spitalului Orășenesc Beclean, de la A la Z, și construcția unor noi corpuri de clădire care vor deservi mai multe secții. Investiția în domeniul sănătății este un domeniu foarte important pentru noi toți. Mulțumesc tuturor pentru încredere!”.
Reamintim ce cuprinde proiectul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc : reabilitarea, reconfigurarea si modernizarea tuturor spatiilor interioare aferente ambulatoriului integrat;- refacerea integrala a instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, climatizare, sisteme de detectie, alarmare si supravehgere video precum si iluminat, inclusiv echipamentele tehnologice aferente (centrale termice; sisteme climatizare; generator energie electrica; central de detective etc.)- montarea uni lift de persoane panoramic pentru facilitarea accesului pacientilor la etajele superioare;- montarea de panouri solare pentru producerea apei calde si a energiei electrice;-montarea unei statii pentru producerea oxigenului si modernizarea instalatiilor de oxigen medical din cadrul ambulatoriului;- reabilitarea/construirea tuturor cailor de acces si ale spatiilor exterioare aferente ambulatoriului;- reabilitarea ilumintatului exterior si a tuituror spatiilor verzi aferente ambulatoriului Fiecare cabinet, laborator și spațiu auxiliar au fost dotate cu aparatură specifică, cele mai importante achiziții fiind:- echipamente de imagistică (computer tomograf);- echipamente ecografice performante;- linie de videoendoscopie;- echipamente IT si fotocopiere;- echipamente de laborator (aparat imunologie, biochimie, coagulare, etc)- echipamente oftalmologice (tomograf în coerență optică, perimetru computerizat).