Guvernul adoptă astăzi un pachet de măsuri sociale pentru copii, pensionari și persoane cu dizabilități, valabile din luna ianuarie a anului viitor

Guvernul va adopta miercuri un pachet de măsuri sociale pentru copii, pensionari și persoane cu dizabilități, valabile din luna ianuarie a anului viitor, a anunțat premierul Nicoale Ciucă. Astfel, punctul de pensie va fi majorat cu 10% de la 1442 lei cât este în prezent la 1586 de lei. Alocația de stat pentru copii va crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități și se va introduce și a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

Principalele declarații ale premierului:

  • “Aprobăm în ședinta de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și copiilor cu dizabilități așa cum ne-am asumat în programul de Guvernare.
  • Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10% incepând cu luna ianuarie 2022 de la 1442 lei cât este în prezent la 1586 de lei. Decidem de asemenea cresterea indemnizatiei sociale pentru pensionari cu 25% de la 800 de lei la 1000 de lei începând cu anul 2022.
  • De asemenea majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea anul viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
  • De asemenea alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional până la terminarea acestora.
  • Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție.
  • Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepțional a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a pentru persoanele cu dizabilități indiferent de venituri. Indemnizația compensatorie se acordă o singură dată anul viitor, în luna ianuarie.
  • Aceste măsuri sunt în acord cu angajamentele asimate prin programul de guvernare si vor fi fundamentate și finanțate prin bugetul”.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts