Primarul Ioan Turc: În Primăria Bistrița se lucrează la tema de proiectare pentru un SF care vizează schimbarea variantei actuale (pubele semiîngropate) cu soluția platformelor îngropate hidraulice sau electrice.

Primarul Bistriței a participat, la București, la evenimentul hibrid organizat de Asociația Municipiilor din România și Ernst & Young, referitor la finanțarea sectorului deșeurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Workshop-ul a vizat îmbunătățirea modului de înțelegere a măsurilor de investiții propuse în cadrul PNRR și a mecanismelor instituționale de implementare, cu scopul creșterii gradului de conștientizare la nivelul entităților și organismelor responsabile la nivel local.

IOAN TURC: În interventia mea, am arătat faptul că în Primăria Bistrița se lucrează la tema de proiectare pentru un studiu de fezabilitate care vizează schimbarea variantei actuale (pubele semiîngropate) cu soluția platformelor îngropate hidraulice sau electrice. Mi-am exprimat convingerea că oamenii vor colecta selectiv deșeurile într-o pondere mult mai mare, dar cu două condiții: subiectiv – dacă vor avea încredere că procesul reciclării funcționează corect în toate etapele sale – și obiectiv – dacă vor avea beneficii concrete de pe urma colectării selective.Pe fond, problema va fi soluționată atunci când gunoul va deveni cu adevărat o marfă într-o economie circulară.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts