Primarul comunei Telciu, Sever Mureșan ne-a confirmat astăzi că, aleșii locali au decis în ultima ședință de consiliu local ieșirea din ADI Apă-Canal: ” Am supus la vot, au fost 3 voturi pentru, restul s-au abținut, dar se pune ca votat, așa că suntem ieșiți din ADI Apă-Canal. Așteptăm notificarea celor de la Aquabis. Vedem ce consecințe vor urma”, ne-a spus Mureșan.
De altfel, unul dintre telceni care a cerut în stradă ieșirea din ADI Apă-Canal și ruperea relației cu SC Aquabis, Nelu Pop a scris pe FB: “Prin efortul colectiv al cetățenilor comunei Telciu, prin decizia Consiliului Local, comuna a ieșit din ADI. În comunicatul transmis de domnul Șandru acum puțin timp reiese că acesta dorește să trimită o notificare spre Ministerul Fondurilor Europene pentru recuperarea investiției. Noi dorim să îi transmitem acestuia că și noi, locatarii comunei, avem intenția să facem mai multe sesizări spre Ministerul Fondurilor Europene și altor instituții pentru a vedea dacă lucrările s-au făcut corect și conform normelor europene (dacă corespund apometrele normelor europene la temperaturi joase, dacă infrastructura s-a făcut după norme cu pat de nisip și panglică de protecție, etc). În comunicatul dumnealui, domnul Șandru ne anunță că vor trimite specialiști pentru a verifica dacă apa este potabilă. Ținem să menționăm că stația a fost făcută de Aquabis după norme europene, iar acum domnul Șandru pune la îndoială faptul că ea ar fi potabilă. Sperăm că deznodământul va fi amiabil pentru ambele părți”, a transmis Nelu Pop.

Potrivit celor spuse de managerul SC Aquabis SA , Ion Șandru, costul ieșirii ar fi de 10 milioane de lei: ”Li s-a explicat într-o şedinţă la Consiliul Judeţean care sunt consecinţele, că vor suporta cheltuielile efectuate până acum. Li s-a dat temă de gândit. Dacă vor dori să rămână în continuare, vom trece la încheierea contractelor. Dacă vor să se retragă, trebuie să plătească. În prima fază, pe parte de apă sunt 6 milioane lei, dar au avut investiţie şi pe canalizare, se va trece de 10 milioane lei. Sunt 13 contracte, la ora actuală, din 1170”, a explicat ing. Ion Şandru.