Prefectul Stelian Dolha: ” Avem o situție neplăcută la Silivașu de Câmpie. E o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție și care va trebui respectată. E o speță similară cu cea a fostului primar Ioan Szabo de la Șanț”

Prefectul Stelian Dolha a făcut astăzi câteva comentarii asupra situației de la Silivașu de Câmpie, comună a cărei primar ales în septembrie 2020 pe listele ALDE, Ioan Cămărășan a rămas fără mandat după ce Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil.

” Avem o situație neplăcută la Silivașu de Cîmpie, dar e vorba de o sentință a Înaltei Curți de Casație și Justiție, una definitivă și, în urma căreia, primarul Ioan Cămărășan își pierde mandatul. Noi, Instituția Prefectului urmează să primim o decizie din partea ANI și un raport din partea secretarului acestei comune. După ce la avem pe toate acestea, se scrie un Ordin de Prefect, dar, atenție, ordinul nu face decât să constate ,de facto, încetarea mandatului, nimic altceva. Trebuie spus că mandatul lui Ioan Cămărășan a încetat din data de 27 octombrie, momentul în care Înalta Curtea de Casație și Justiție a dat sentința respectivă”, a explicat prefectul Stelian Dolha.

Reamintim că: Ioan Cămărășan a fost găsit de cei de la Agenția Națională de Integritate   în conflict de interese întrucât a semnat patru contracte de închiriere și tot atâtea acte adiționale pentru închirierea unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul public al comunei Silivașu de Câmpie, încheiate între unitatea administrativ teritorială și tatăl, respectiv fratele edilului, dar și cu intreprinderea familială a soției, unde primarul era membru, precum și cu cea a cumnatului său.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts