Primarul comunei Silivașu de Câmpie Ioan Cămărășan, încă primar până la oficializarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție printr-un ordin al prefectului Stelian Dolha, spune că, va ataca în instanță respectivul ordin: ” Am la dispoziție 10 zile. Subliniez faptul că eu voi contesta dintr-un sentiment de revoltă, pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat din punctul de vedere al legiuitorului. Știu că totul se va judeca în regim de urgență, urmând ca instanța să se pronunțe în 30 de zile. Cred însă că ar trebui să se țină cont de un dosar disjuns la Curtea Constituțională, curtea care se va pronunța asupra constituționalității speței. Nu înțeleg de ce procesul nu a fost suspendat până la soluționarea finală. Dacă CCR declară speța neconstituțională, eu sunt cel executat și rămas în aer”, explică Cămărășan.
De altfel, Ioan Cămărășan, unul din cei mai vechi consilieri locali, pe rând viceprimar, primar, iar viceprimar și primar, susține că este vorba de o execuție politică: ” Am foarte multe bănuieli în acest sens, mai ales că acest dosar are la bază o adresă făcută de Ioan Sabău, fost primar al comunei Silivașu de Câmpie în perioada 2012-2016, adresă trimisă imediat după alegeri. Deocamdată, mă abțin să spun mai multe, dar voi vorbi la timpul potrivit”, susține Cămărășan.
Pentru că, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este datată cu 27 octombrie, Ioan Cămărășan spune că ultimele semnături pe actele oficiale ale primăriei le-a dat în seara lui 26 octombrie și că, din 27, cel care semnează este actualul viceprimar Avram Ucu Cornea.
Din câte se știe și Cornea a fost găsit incompatibil de ANI în 2019, tot pentru închirierea de pășune din domeniul public al comunei, contracte pentru care a votat în calitatea lui de consilier local pe parcursul a două mandate: 2012-2015 și 2016-2020. Cornea ar fi votat, potrivit ANI nu una, ci trei hotărâri de Consiliu Local care vizau foloase proprii, adică: ”închirierea suprafețelor de pășune care constituie domeniul public al comunei Silivașu de Cîmpie, în baza cărora a beneficiat de suprafețe de pășune de 7,1 ha, respectiv 6,7 ha.”
Reamintim că: Ioan Cămărășan a fost găsit de cei de la Agenția Națională de Integritate în conflict de interese întrucât a semnat patru contracte de închiriere și tot atâtea acte adiționale pentru închirierea unor suprafețe de pajiști aflate în domeniul public al comunei Silivașu de Câmpie, încheiate între unitatea administrativ teritorială și tatăl, respectiv fratele edilului, dar și cu intreprinderea familială a soției, unde primarul era membru, precum și cu cea a cumnatului său.