Sala de ședințe a Palatului Administrativ a găzduit astăzi un important eveniment administrative: semnarea contractului de extindere a alimentării cu apă în comunele: Șieu Măgheruș (Valea Măgherușului, Podirei), Budacu de Jos, Mărișelu (Mărișelu, Măgurele, Domnești, Bârla, Sântioana), Șieu (Ardan, Posmuș), Șieu-Odorhei.
La întâlnire au fost prezenți: Radu Moldovan, președinte CJ BN, Ion Șandru, director general SC AQuabis SA, reprezentantul constructorului care este MIS Grup dar și primarii celor cinci comune care vor beneficia de rețele de apă: Sorin Mititean, Șieu Măgheruș (Valea Măgherușului, Podirei), Budacu de Jos, Horia Petruț, Mărișelu (Mărișelu, Măgurele, Domnești, Bârla, Sântioana), Ionuț Cifor, Șieu (Ardan, Posmuș) și Sorin Sfintean, Șieu-Odorhei.
Este vorba de contractul de lucrări nr. 5, un proiect finanțat prin POIM 2014/2020. Valoarea contractului: 25.606.071 lei (cu TVA)- (5.183.415 euro), termenul de execuție fiind de 2 ani (24 luni)
Obiectul principal al contractului este reprezentat de lucrările: în rețeaua de alimentare cu apă în comunele: Șieu Măgheruș (ValeaMăgherușului, Podirei), Budacu de Jos, Mărișelu (Mărișelu, Măgurele, Domnești, Bârla, Sântioana), Șieu (Ardan, Posmuș), Șieu-Odorhei. Lungimea totală a conductelor de distribuție apă potabilă este de: 61,92 km

Nr. total de branșamente: 1544 buc
Nr. total de cămine de vane 160 de buc.
Nr. total de hidranți supraterani este de 54 buc.
3 stații de pompare apă noi + o gospodărie de apă (stație de clorinare + rezervor de înmagazinare a apei)+ modernizarea unei stației de tratare existentă.
Un proiect care face parte din Master Planul de Apă-Canal, etapa a II-a, se va finaliza în 2 ani, va avea o lungimea totală a conductelor de distribuție a apei potabile de: 62 km, 1544 de branșamente, 160 de cămine de vane, 54 de hidranți supraterani, 3 stații de pompare apă noi, o gospodărie de apă (stație de clorinare + rezervor de înmagazinare a apei) și cuprinde modernizarea unei stații de tratare existente.
O investiție de 25.606.071 lei, (5.183.415 euro), prin care aducem satele mai aproape de orașe prin creșterea accesului la utilități și indirect, creșterea nivelului de trai.
Vă reamintesc că toate cele 4 orașe ale județului nostru și 41 de comune vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată, prin Master Planul de apă și canalizare, etapa a II-a, în valoare de 239.280.585 EURO (1.143.115.143 RON – aproximativ 11.5 biliarde lei vechi), finanțat din #FonduriEuropene, prin AM POIM.
O investiție majoră, la finalul căreia 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare.