Ioan Georgiu: Municipiul Bistrița nu a prea primit alocări bugetare la rectificări de când știu.Se întâmplă însă lucruri bune aici.

Primarii PSD se ratoiesc care pe unde pot pentru ca nu au primit bani la rectificare.Nu zic ca este bine sau rău, posibil sa fie unii care au grija de bugetul pe care îl păstoresc, dar trebuie neapărat sa le amintesc ca exista o lege a compensației..Daca derulam timpul înapoi vom observa cu toții ca în timpul guvernările lor (a PSD) lucrurile stăteau taman invers.

Realitatea este însă că nici unii ,nici alții nu aproba o lege când sunt la putere care sa oblige guvernele sa nu fie partinice la alocări .Marea majoritate a primarilor nu se gândesc sa creeze locuri de munca în UAT-urile pe care le păstoresc sau sa ofere oportunități de afaceri care ar completa bugetele propri.Acum un mandat sau doua când la Negrilesti era primar PNL ,tot Costin,acum PSD, cred, l-am întrebat pe un greu PSD dacă o sa-l ajute sa facă ceva pentru negrilesteni.Desi atunci eram “”prieteni” mi-a spus ca nu ,pentru ca Negrilestii are putini votanți și PSD nu este interesat de voturile negrilestenilor.

M-am gandit ca faptul ca a fost în Negrilesti la înființarea comunei l-a sensibilizat.Nu a fost așa, am dedus ca voia sa fie în apropierea lui Dincu și Tănăsescu pe atunci ministri.Nu am auzit însă că primarii liberali sa se răscoale în anii în care erau lăsați la urma cu alocările bugetare.Sa aibă primarii PSD datorii la firmele cu contracte vechi?Sa fie mai vocali ? Sa-i împingă cineva sa o facă? Oricum trebuie sa știe și unii și alții ca exista acea lege nescrisa care determina favoruri când pentru unii cand pentru altii și pentru a nu rămâne fără bani trebuie sa creeze locuri de munca,sa ofere oportunități de afaceri ,sa fie mai aproape de cetățeni.

Sigur faptul ca unii si-au înființat pescarii nu înseamnă locuri de munca și impozite și taxe.Cei plecați afara la munca ,ar vrea ca și localitățile unde sau născut sa arate ca cele de afara.Fac propuneri,vin cu idei dar nu sunt luați în considerare .Domnilor primari fără banii aduși de ei în tara nu ați avea bugete de loc,ma refer la comune.In alta ordine de idei o parte din banii investiti de UAT se reintorc la buget in tva,impozite si taxe ,nu insa de la firmele inregistrate in alte localitati.

Domnule Costin ,CML plateste tva ,impozite si taxe la Beclean cred ,nu la Negrilesti. .Pentru ca impozitele și taxele firmelor se plătesc în localitățile de reședință care nu au puncte de lucru declarate în comunele în discuție cred ca trebuie luate în calcul și acele aspecte.Domnilor cei care vând lebenita și alte produse ambulant cu acte false nu plătesc impozite și taxe.Nu platesc nici măcar impozite pe teren pentru ca au numai certificat de producător nu și produc .Trebuie sa știți ca pentru a avea bani la buget pentru salarii și investiții nu trebuie numai sa stați cu mana întinsă.Trebuie masuri continue și coerente pentru ai aduna .Evaziunea la care asistați fără a lua masuri nu aduce bani.In bugetele locale din comune orice leu contează și oricât credeți ca aplicând legea nu ați mai avea voturi,nu aveți bugetul necesar….

Municipiul Bistrița nu a prea primit alocări bugetare la rectificări de când știu.Se întâmplă însă lucruri bune aici.Se repara și refac unele zone lăsate de fosta administrație dar apar și multe investiții noi.Primarul Ioan Turc este prezent pe șantiere,vorbește oamenii,controlează constructorii și lucrătorii DSP ,un lucru foarte bun.Bistrita cu siguranță va respira un aer mai curat.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts